Klaipėdiečiams – muzikos ir poezijos stebuklai „Muzika gydo“ seminare

Klaipėdos pilies džiazo festivalis pristato nemokamą muzikos terapijos seminarą „Muzika gydo“. Tai seminaras, į kurį kviečiami atvykti visi, kurie siekia įveikti savo vidinius ar išorinius barjerus bei atrasti muziką kaip būdą išsaugoti vidinę ramybę ir gyvenimo džiaugsmą. Čia itin laukiami žmonės su fizine negalia, nes Klaipėdos pilies džiazo festivalio komanda tiki, kad muzika daro stebuklus! Šiemet festivalio komanda kartu su aktore Egle Jackaite seminare „Muzika gydo“ įrodys, kad stebuklus daro ne tik muzika, bet ir poezija.

Seminare „Muzika gydo“ itin laukiami žmonės, turintys fizinę negalią.<br> L.Butkevičiaus nuotr.
Seminare „Muzika gydo“ itin laukiami žmonės, turintys fizinę negalią.<br> L.Butkevičiaus nuotr.
L.Švirinas subūrė klausos negalią turinčių klaipėdiečių ansamblį „Muzikavimo džiaugsmas“.
L.Švirinas subūrė klausos negalią turinčių klaipėdiečių ansamblį „Muzikavimo džiaugsmas“.
Seminare pasirodys klausos negalią turinčių klaipėdiečių ansamblis „Muzikavimo džiaugsmas“.
Seminare pasirodys klausos negalią turinčių klaipėdiečių ansamblis „Muzikavimo džiaugsmas“.
Seminare „Muzika gydo“ skambės aktorės E.Jackaitės skaitomos žymiausių Lietuvos ir užsienio poetų eilės.<br>J.Žuko nuotr. 
Seminare „Muzika gydo“ skambės aktorės E.Jackaitės skaitomos žymiausių Lietuvos ir užsienio poetų eilės.<br>J.Žuko nuotr. 
 Seminare „Muzika gydo“ planuoja dalyvauti 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio svečias – tunisietis N.Khemiras. 
 Seminare „Muzika gydo“ planuoja dalyvauti 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio svečias – tunisietis N.Khemiras. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-05-27 14:07

Jau trečiąjį seminarą „Muzika gydo“ ves praktiką muzikos terapijos srityje sukaupęs muzikos pedagogas Linas Švirinas, o seminare pasirodys ir L.Švirino suburtas klausos negalią turinčių klaipėdiečių ansamblis „Muzikavimo džiaugsmas“.

„Šis kolektyvas – tai naujas reiškinys. Panašu, kad pirmasis toks Lietuvoje ir, ko gera, vienas iš nedaugelio pasaulyje, – sakė L.Švirinas. – Kartu su klausos negalią turinčiais klaipėdiečiais bendromis jėgomis nuolat repetuojame ir siekiame, kad jų gebėjimas muzikuoti džiugintų ne tik pačius ansamblio narius, bet ir jų klausytojus. Tai išties neįtikėtinas jautrumas, atsidavimas ir tikėjimas, kad muzikavimo džiaugsmas gali sugriauti visus stereotipus. Nors ansamblis dar labai jaunas, jau spėjo skambiai debiutuoti Motinos dienai skirtame koncerte Klaipėdos dramos teatre „Vilties karalienės pėdomis“.

Seminare pasirodys ir jauna dainininkė Jakaterina Kosmakova, taip pat savo pastangomis visiems liudijanti, kad muzika gali padaryti pasaulį gražesnį, o kiekvieno gyvenimą turtingesnį ir dosnesnį.

Dar vieną dainą, kurią išgirs seminaro „Muzika gydo“ dalyviai, sukūrė Klaipėdos socialinių paslaugų centro „Danė“ globotiniai – psichinę negalią turintys suaugusieji.

„Į savo dainos tekstą jie sudėjo tai, kas jiems svarbiausia muzikoje, ką jiems duoda muzika bei ką jie jaučia klausydamiesi muzikos. Pasak jų, muzikoje jie randa ramybę, atsipalaidavimą, džiaugsmą, atitrūkimą nuo kasdieninių rūpesčių, taip pat muzika jiems padeda įveikti baimes, atkurti savąją harmonija, pajausti lengvumą bei labiau pasitikėti savo jėgomis.

Per specialias pratybas centro „Danė“ globotiniai su muzikos galia susipažįsta tiek jos klausydamiesi, grodami ar dainuodami, tiek ir patys kurdami. Beje, savo dainą daugelis jų kūrė pirmą kartą, tad ne tik itin džiaugiasi savo rezultatu, bet ir nekantrauja juo pasidalyti su kitais“, – pabrėžė L.Švirinas.

Trečiajame seminare „Muzika gydo“ suskambs ir aktorės E.Jackaitės skaitomos žymiausių Lietuvos ir užsienio poetų eilės – ištraukos iš aktorės kūrybinio vakaro „Jausmų džiazas“.

„Neabejoju, kad muzika gydo. Tačiau kartu tikiu, kad gydo ir poezija, juolab kad ji randasi iš tikrų žmogaus išgyvenimų, jo patirtų jausmų, išbandymų. Būtent jausmingos eilės šiandien, kai aplink tiek daug sužeistų širdžių, gali mums padėti bent trumpam stabtelti ir pažvelgti į save iš naujo, atrasti naują gyvenimo aistrą ir gebėjimą džiaugtis mums duota kiekviena diena bei mums likimo padovanotais stebuklais. O poezijos galia jau ne kartą įsitikinau ir per savo kūrybinius vakarus „Jausmų džiazas, matydama prasiveržiančius užslėptus jausmus“, – sakė aktorė E.Jackaitė.

Seminare „Muzika gydo“ planuoja dalyvauti ir išskirtinis 24-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio svečias – tunisietis Nabilas Khemiras. Pakerėtas Šiaurės Afrikos muzikos garsų magijos, N.Khemiras groti pradėjo dar vaikystėje, gavęs dovanų išsvajotąją liutnią. Tobulindamas grojimo liutnia gebėjimus ir klausydamasis džiazo legendų įrašų, kartu jis pasinėrė ir į savojo muzikinio stiliaus paieškas. O siekdamas atskleisti jo sielos glūdumoje slypėjusį liutnios ir gitaros skleidžiamų muzikos garsų derinio skambesį, N.Khemiras 2004-aisiais sukūrė unikalų instrumentą „RayJam“, liutnios ir gitaros derinį.

Seminaras „Muzika gydo“. Birželio 8 d. 12 val. Šv.Pranciškaus onkologijos centro koplyčia (Savanorių g. 4, Klaipėda).

Klaipėdos pilies džiazo festivalis – gera muzika geriems žmonėms. Birželio 7–9 d. Kruizinių laivų terminalas, Klaipėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.