Italas liko sužavėtas vilniečių gerumo

Klasikinės muzikos festivalyje „Ars SummerFest“ šiemet dalyvauja skirtingų tautybių atstovai iš 18 pasaulio šalių. Dauguma jų Vilniuje lankosi pirmą kartą, tad užsieniečių įspūdžiai apie šį miestą – patys įvairiausi.

 Alberto Alonso Perez.
 Alberto Alonso Perez.
 Laura Peribanez.
 Laura Peribanez.
 Andres Anazco.
 Andres Anazco.
 Aureliano Balducci.
 Aureliano Balducci.
 Christoven Tan.
 Christoven Tan.
 Haerim Elisabeth Lee.
 Haerim Elisabeth Lee.
 Yat Lee.
 Yat Lee.
Daugiau nuotraukų (7)

Gintarė Kaminskaitė

Jul 16, 2018, 1:24 PM

Vienas festivalio dalyvių, italas Aureliano, liko sužavėtas vilniečių gerumo, kai gatvėje pametė piniginę kartu su asmens dokumentais.

„Piniginė man tiesiog iškrito gatvėje. Netoliese buvo gėlių kioskelis, tad kažkas ją rado ir nunešė ten. Kadangi joje buvo mano asmens dokumentai, gėlių pardavėja kreipėsi į ambasadą ir netrukus iš ten sulaukiau skambučio, kad galiu atvykti į ambasadą pasiimti savo piniginės. Kad ir kokį ilgą kelią ji nukeliavo, kol grįžo į mano rankas, per tą laiką iš jos nedingo nė vienas centas. Esu sužavėtas vilniečių gerumo“, – sako italas Aureliano.

Festivalio dalyviai iš Azijos liko nustebinti lėto gyvenimo tempo Vilniuje. „Honkonge paprastai pietums turiu penkias minutes. Ilgiau negali užtrukti, nes ateina kiti žmonės, kuriems turi užleisti vietą. Vilniuje nepaprasta yra tai, kad jei nori, gali valgyti nors ir valandą – užsisakyti gėrimų, tik tuomet maisto, valgydamas bendrauti su kitais. Taip pat čia neįtikėtinai pigus taksi!“ – teigia altininkas Yatas iš Honkongo. Jam pritaria Christovenas iš Singapūro: „Čia tvyro tokia ramybė – Vilnius tiesiog skirtas užsiimti joga.“

Kitiems festivalio dalyviams į akis krito tai, kad Vilnius – labai švarus miestas. „Gimiau ir užaugau Barselonoje, pastaruosius metus reziduoju Briuselyje. Tačiau, palyginti su jais, Vilnius yra nepaprastai švarus miestas”, – teigia ispanė Laura.

„Niujorke niekada nebūna taip švaru ir tvarkinga. Vilniuje nepaprastai švarus oras ir gatvės“, – jai pritaria amerikietė Haerim. Ji taip pat pastebi, kad Vilnius yra jauniausias miestas, kokiame jai yra tekę būti: „Kad ir kur eičiau, matau vien jaunus žmones – gatvėse, kavinėse. Niekada nesu mačiusi tiek jaunų žmonių vienoje vietoje.”

Profesorius iš Vokietijos Stephanas, atvykęs į Vilniaus oro uostą, liko apstulbęs: „Ar čia tikrai oro uostas? Toks mažytis, labiau primena stotį. Paprastai oro uostai būna įsikūrę moderniuose pastatuose, o šis – visiškai kitoks.”

Stephanas teigia būtinai apsilankysiantis Lietuvoje dar kartą: „Kai atvyksiu čia kitą kartą, būtinai skirsiu papildomai laiko nuvykti prie jūros, girdėjau, kad jūsų pajūris yra vienas gražiausių Europoje. Taip pat užsuksiu į Kauną apžiūrėti architektūros. Mano gimtasis miestas Barselona, kaip ir Kaunas, turi daugybę art deco stiliaus pastatų. “

Na, ir klasika: pianistas iš Ekvadoro Andrésas teigia įsimylėjęs Lietuvą dėl moterų grožio. „Pirmas dalykas, kuris krinta į akis atvykus į Lietuvą, – moterų grožis.” Jam entuziastingai pritaria ir galva linksi italas Aureliano ir ispanas Alberto. „Moterys Lietuvoje nepaprastai gražios”, – teigia jie.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.