Kalėdinių giesmių festivalis Klaipėdoje suburs bažnytinius chorus

Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos krašto bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalį. Jis vyks gruodžio 28 d. (šeštadienį) Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6, Klaipėda). Festivalio pradžia 16 val.

 Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia.<br> Wikimedia nuotr.
 Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia.<br> Wikimedia nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Algirdas Šumskis

Dec 23, 2019, 3:47 PM

Bažnytiniai chorai yra neatsiejama bažnytinės liturgijos bei meno dalis, tačiau jie kartu yra ir nedaloma Lietuvos bendrosios kultūros erdvė, puoselėjanti dvasines vertybes bei chorinio meno ir giedojimo tradicijas. Klaipėdoje vykstantis jau tradiciniu tapęs bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalis suvienija šiuos chorus, skatina ir puoselėja jų veiklą.

Jau nuo 2007 m. kiekvienais metais vykstantis Kalėdinių giesmių festivalis pasiteisino ir įtikino tiek organizatorius, tiek ir vis gausėjantį klausytojų būrį, kad šis renginys yra reikšmingas Vakarų Lietuvos chorinės kultūros įvykis.

Tikimės, kad ir šiemetis Kalėdinių giesmių festivalis praturtins ir papuoš šventę, sutelks bendruomenę giesmių gėrio ir grožio pajautai, deramai įsilies į Klaipėdos kultūrinį gyvenimą. Festivalyje dalyvaus Vakarų Lietuvos krašto bažnytiniai chorai iš Klaipėdos, Rietavo, Plungės, Mažeikių, Skuodo, Barstyčių ir net svečiai iš Kalvarijos.

Chorai atliks individualią ir bendrą festivalio programas, dalyvaus šv. Mišiose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.