Dominikonų rengiamas kariljono festivalis kviečia mėgautis muzika

Šiemet jau ketvirtą kartą Vilniaus šv.apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios bokšte įrengtas didžiausias Lietuvoje ir Vidurio Europoje kariljonas pakvies į tarptautinį kariliono muzikos festivalį.

Vilniaus kariljonas turi 61 varpą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus kariljonas turi 61 varpą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2020, 12:41 PM

Pirmasis koncertas įvyks liepos 8-ąją. Festivalio iniciatoriai broliai dominikonai laukia klausytojų Šv.Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios šventoriuje. Patogiai galima klausytis ir įsitaisius Lukiškių aikštėje, o netoli gyvenantiems – savo balkone ar kieme. Visi koncertai bus nemokami, trukmė – iki valandos. Tai puiki proga vasarą mėgautis muzika gražioje barokinės bažnyčios aplinkoje ir pabendrauti.

Pasak festivalio organizatoriaus Jurgio Pauliuko, kariljono koncertai kviečia visus atsigauti po karantino ir džiaugtis gera muzika: to siekiant šiemet sudaryta ir festivalio programa.

Penkiuose koncertuose skambės daug šiuolaikinių, kariljonui aranžuotų populiariosios muzikos kūrinių: ne tik Domenico Scarlatti ar šiuolaikinės muzikos klasiko Philippo Glasso, bet ir grupių „Queen“, „The Beatles“, „Metallica“ ar legendinių muzikantų Louiso Armstrongo, Davido Bowie‘o ir kitų.

Bus atliekami ir specialiai kariljonui parašyti unikalūs kūriniai – jais besidomintys turėtų nepraleisti norvegės Lauros Marie Rueslåten koncerto liepos 22 dieną.

Į festivalį kasmet susiburia vis daugiau klausytojų: pernai viename koncerte dalyvavo net apie tūkstantį.

Trumpą šio 61 varpo kariljono koncertą galima išgirsti kasdien 13 val. ir 19 val. 15 min. Tad pamažu klostosi tradicija Vilniaus centre šalia dominikonų vienuolyno klausytis kariljono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.