Karališkosiose vestuvėse žavėjusio violončelininko darbas su lietuve šovė į topus

Kai Lietuvos dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla pernai sutiko dirbti kartu su jauna kylančia violončelės žvaigžde Sheku Kanneh-Masonu, negalėjo įsivaizduoti, kad netrukus šis vaikinas koncertuos karališkosiose princo Harry ir Meghan Markle vestuvėse ir sužavės visą pasaulį.

 M.Gražinytė ir Sh.Kanneh-Masonas.<br> D.Matvejevo ir Reuters nuotr.
 M.Gražinytė ir Sh.Kanneh-Masonas.<br> D.Matvejevo ir Reuters nuotr.
 Diriguoja M.Gražinytė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Diriguoja M.Gražinytė.<br> D.Matvejevo nuotr.
 Sh.Kanneh-Masonas.<br> Reuters nuotr.
 Sh.Kanneh-Masonas.<br> Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rita Stankevičiūtė

May 22, 2018, 3:00 PM, atnaujinta May 22, 2018, 3:33 PM

Juo labiau tikėtis, kad šis klasikinės muzikos albumas šaus į Jungtinių Valstijų „iTunes” popmuzikos populiariausių kūrinių viršūnę. Bet devyniolikamečio britų violončelininko pasirodymas karališkosiose vestuvėse šeštadienį buvo toks įspūdingas, kad amerikiečiai puolė masiškai pirkti sausio mėnesį pasirodžiusį albumą „Inspiration”.

Dieną po vestuvių jis buvo pirmoje Amerikos „iTunes” popmuzikos kūrinių sąrašo vietoje, o antradienį – antroje.

Jame yra trys kūriniai, kuriuos įrašui dirigavo vilnietė M.Gražinytė-Tyla. Sh.Kanneh-Masonas su lietuvės vadovaujamu Birmingamo simfoniniu orkestru atliko kūrinius, labiausiai jį įkvėpusius nepaprastoje muzikinėje karjeroje, – vieną Jacques‘o Offenbacho ir du Dmitrijaus Šostakovičiaus.

Į šį albumą violončelininkas įtraukė ir nuostabias Bobo Marley dainos „No Woman, No Cry” ir Leonardo Coheno „Hallelujah” aranžuotes bei kitus klasikinės muzikos kūrinius.

Princas Harry ir Meghan Markle susižavėjo jaunojo violončelininko talentu, išgirdę vieną jo koncertų, ir asmeniškai pakvietė S.Kanneh-Masoną į savo vestuves. Jis yra pirmasis juodaodis, išrinktas laureatu prestižiniame konkurse „BBC Young Musician”.

Notingame gimęs Sh.Kanneh-Masonas pradėjo groti violončele šešerių ir jau po trejų metų pasiekė aštuntoko lygį. Dabar jo žvaigždė pakilo į neįtikėtinas aukštumas, o kartu į viršūnę iškėlė ir M.Gražinytę-Tylą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.