Leonas Blėdis traukiasi iš Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovo pareigų

Nepilnai dvejus metus teatrui vadovavęs garsaus Anapilin iškeliavusio aktoriaus, režisieriaus Vaclovo Blėdžio sūnus Leonas Blėdis Kultūros ministerijai įteikė atsistatydinimo pareiškimą. Paskutinė teatro vadovo darbo diena – lapkričio 7-oji.

L.Blėdis. <br>JP nuotr. 
L.Blėdis. <br>JP nuotr. 
A.Jevsejevas.<br>JP nuotr. 
A.Jevsejevas.<br>JP nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Mikučionytė (Jūsų Panevėžys)

Oct 16, 2019, 3:39 PM

Apie tai, kad Kultūros ministerijai panevėžietis L. Blėdis įteikė atsistatydinimo pareiškimą, naujienų portalui JP patvirtino ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič.

„Kultūros ministerija gavo J. Miltinio dramos teatro vadovo L. Blėdžio atsistatydinimo prašymą. Atsižvelgiant į visas teisines procedūras, paskutinė numatoma L. Blėdžio darbo diena – lapkričio 7 diena. Siekiant užtikrinti sklandžią darbo veiklą, L. Blėdžiui baigus eiti savo pareigas, bus skelbiamas naujo J. Miltinio dramos teatro vadovo konkursas, teisės aktų numatyta tvarka“, – trumpai paaiškino situaciją J. Mikulevič.

Dar vis J. Miltinio dramos teatro vadovas L. Blėdis naujienų portalui JP teigė, kad šį postą palieka dėl asmeninių priežasčių.

„Daugiau nieko nekomentuosiu. Viską, ką pasakė ministerijos atstovė yra tiesa“, – teigė L. Blėdis.

J. Miltinio dramos teatro meno vadovas A. Jevsejevas teigė, kad jam nebuvo naujiena, jog L. Blėdis išeina.

„Jis apie tai kalbėjo, bet nemaniau, kad taip staiga priims sprendimą. Leonas pasakojo, kodėl traukiasi. Tačiau pasakyti, ką sakė – negaliu. Tą pats turėtų pasakyti, o ne aš“, – kalbėjo A. Jevsejevas ir tęsė: „Kas bus toliau, sprendimą priims ministeriją. Arba skelbs konkursą, arba paskirs laikiną vadovą. Lieku dirbti, nes į darbą priėmė ne Kultūros ministerija, o L. Blėdis. Tik jis ir gali atleisti. Darbo daug, niekas nesustoja.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.