Laurų kvartalo pašonėje apie šiukšles pranešusi moteris pateko į nepavydėtiną situaciją

Garsiojo Laurų kvartalo pašonėje esančių gyvenviečių gyventojai su siaubu stebi, kaip ruošiamasi dar vieno prabangaus kvartalo statyboms. Anot jų, nekilnojamojo turto projektų plėtotojų elgesys jau peržengė padorumo ribas, mat statybinių atliekų vertimu prie upelio susidomėjusiems vietiniams buvo piktybiškai blokuojamas įvažiavimas.

 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
 Šiukšlėmis užversta vieta.<br>Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 4:06 PM, atnaujinta May 21, 2018, 7:03 PM

Į darbą išvažiuoti nepavyko

„Ryte vyras vedžiojo šunį ir Zamčkavo gatvės pabaigoje pastebėjo, kad į netoliese esantį upelį priversta šiukšlių. Jis norėjo pasikalbėti su ten buvusiais statybininkais, bet niekas nesileido į kalbas. Jis išvyko į darbą. Pati, kaip nujausdama, į tą vietą vėliau nuvažiavau dviračiu“, – pasakojo Lolita Šideikė ir pridūrė labai nustebusi, kai pastebėjusi, kad automobiliu minėtu keliu jos sutuoktiniui pravažiuoti nepavyko – ant kelio įstrižai buvo pastatytas visureigis. Ji patikslino dviratį turėjusi atiduoti į darbą skubančiam sutuoktiniui, o pati pasilikusi laukti, kol bus atlaisvintas kelias. Laukti teko apie pusvalandį.

Tuo keisti įvykiai nesibaigė. „Pasilikau laukti. Mačiau, kad ten buvę žmonės labai nervinosi, kad buvo nufilmuotos visos šiukšlės. Filmuotoje medžiagoje matyti, kas verčia jas prie upelio. Tai, kas matyti viršuje, – viena, bet galima tik įsivaizduoti, ko ten yra apačioje“, – pasakojo moteris.

L.Šideikės teigimu, pravažiavimas moteriai visureigiu buvo užblokuotas tol, kol neatvyko vyras baltu automobiliu. „Jis man pasakė, kad tai privati teritorija ir negalima čia kojos kelti. Kur užrašas, kad teritorija privati? Kur tvora, žyminti statybvietės ribas?“ – kalbėjo ji ir pridūrė, kad dėl to, jog jai visureigiu blokuotas kelias, ji kreipėsi į policiją.

Kreipėsi į policiją

„Po prašymo praleisti, kad galėčiau važiuoti į darbą, man buvo atsakyta, kad tai bus padaryta po poros minučių, ir buvo sakyta laukti.

Vėliau kelias buvo užstatytas dar vienu automobiliu, kurio vairuotojas atėjo ir labai nemaloniu tonu pradėjo klausinėti, ką veikiu toje vietoje. Buvo klausiama, kodėl buvo filmuojama“, – incidento detales pasakojo moteris. Ji teigė, kad tokį tyčinį kelio blokavimą supratusi kaip bandymą bauginti.

L.Šideikė kreipėsi į policiją ir apie situaciją pranešė gamtosaugininkams, kurie nedelsdami išskubėjo į incidento vietą.

Gamtosaugininkai rado pažeidimų

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus rajono agentūros vedėjas Andrius Masiokas po apsilankymo įvykio vietoje naujienų portalui lrytas.lt sakė: „Šiuo metu toje vietoje pagal detalųjį planą vykdomi statybos darbai – griaunami seni statiniai, o proceso metu susidaro statybinės atliekos. Šios atliekos sandėliuojamos pažeidžiant aplinkosauginius reikalavimus. Nesilaikoma upelio apsaugos juostos, nesaugant paviršinio dirvožemio sluoksnio.“

A.Masiokas patikino, kad įvykio vietoje nerasta požymių, jog statybinės atliekos vietoje būtų laidojamos. „Šiuo metu darbai sustabdyti. Įmonė turi pateikti dokumentus apie atliekamų darbų teisėtumą. Rytoj bus matuojamas užterštos teritorijos plotas. Pagal turimą informaciją, visa medžiaga keliaus į teismą“, – teigė jis.

Naujienų portalui lrytas.lt nepavyko susisiekti su minėtoje vietoje darbus vykdžiusia įmone, jos rekvizituose nurodytu telefonu atsiliepusi moteris paaiškino, kad šis numeris nebepriklauso bendrovei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.