V. Uspaskichas prabilo apie grįžimą: „Atėjau apvalyti tų, kurie ieško sau šiltos vietelės“

„Žinių radijo“ laidoje „Persona grata“ dalyvavęs dabartinis Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas papasakojo, kodėl nusprendė grįžti į politiką. Jo teigimu, jis išsigando, kad partiją naikina buvę jo kolegos.

V. Uspaskichas prabilo apie grįžimą: "Atėjau apvalyti tų, kurie ieško sau šiltos vietelės"<br>D.Umbraso nuotr.
V. Uspaskichas prabilo apie grįžimą: "Atėjau apvalyti tų, kurie ieško sau šiltos vietelės"<br>D.Umbraso nuotr.
V. Uspaskichas prabilo apie grįžimą: "Atėjau apvalyti tų, kurie ieško sau šiltos vietelės"<br>M.Patašiaus nuotr.
V. Uspaskichas prabilo apie grįžimą: "Atėjau apvalyti tų, kurie ieško sau šiltos vietelės"<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 7:00 PM

„Pagrindinis tikslas buvo ateiti ir sustabdyti tuos, kurie užvaldė Darbo partijos vadovybę, jie pradėjo elgtis neteisingai. Ir kai sužinojau, kad partiją, su visa struktūra, nuvesti pas G.Kirkilą, kuriant naują partiją, aš, žinoma, atsistojau piestu, kad taip negali būti. Ir buvo toks konfliktas, aš atėjau apvalyti partiją nuo tokių, kurie ieško sau šiltos vietos. Bet negalvoja apie pačią partiją ir jos struktūrą“, – apie savo grįžimo į politiką motyvus pasakojo V.Uspaskichas.

„Man norisi, kad partija turėtų savo vėliavą, programą, idėjas ir su ja eitų. Ir tik dėl to aš grįžau, žiūrint iš partijos pusės“, – teigė jis.

Jis pasakojo, kad buvusi partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė nacionalinės partijos įvaizdį susiaurino iki regioninės.

„Kada atėjo Ž.Pinskuvienė, su savo kampanija, ir per pusę, pasidarė taip, kad pusė partijos narių yra tik iš Širvintų, tada partija nacionaliniu lygmeniu dingo. Ir tai yra didžiulė problema. Juk tai didelė žala. Tada aš ir sakiau, kad jie išdavė ne mane, o partiją. Juk su jais išėjo tiek žmonių. O kita dalis, atėjo pas mane, sakydami, kad jie nenorėjo su tais išėjusiais. Baisu, kas pasidarė“, – pasakojo V.Uspaskichas.

Atėjo ne visam laikui

V.Uspaskichas teigė, kad į politiką jis grįžo tikrai ne visam laikui, tačiau šis sprendimas buvo neišvengiamas.

„Aš atėjau tikrai ne visam laikui, ne amžinai, nes žmogus amžinai negyvena. Bet šitoje situacijoje, reikėjo ateiti. Nes būna etapų, kai reikia grįžti ir sutvarkyti. Aš tikiuosi, kad suformuosime komandą, sukursime statutą taip, kad užbėgti už akių partijos skaldymams, kurie jau buvo. Ir tada jau bus viskas tvarkoje“, – pasako jis.

V.Uspaskichas taip pat papasakojo, ar dar kartą norėtų tapti ir Seimo nariu.

„Į Seimą aš tikrai nesiruošiu eiti. Bet jeigu prieš Seimo rinkimus partijos reitingai bus 50 procentų, tada reikės eiti formuoti komandą. Tačiau jeigu tokių reitingų nebus, nors aš tikiuosi, kad būsime pirmame trejetuke, tikrai mes pasiūlysime gerą ir naują programą Lietuvai“, – sakė Darbo partijos pirmininkas. Jis prognozavo, kad jau iki rudens ši partija bus geriausiai vertinamų politinių judėjimų ketvertuke.

Santykių su verslu drausti negalima

V.Uspaskichas laidoje aptarė ir paskutinius politinius skandalus. O tarp jų – ir apie prieš keletą savaičių paviešintų prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio susirašinėjimą. V.Uspaskicho teigimu – tuose laiškuose jis neįžvelgė prezidentės noro pasipelnyti, bet jei yra kalbama apie įtaką – šiuose procesuose šalies vadovė dalyvavo.

„Aš nesmerkiu, bet taip yra“, – teigė jis.

O kalbėdamas apie „MG Baltic“ klausimus, Darbo partijos pirmininkas teigė, kad reikia kaltinti ne verslą, o sukurtą sistemą. Kuria koncernas tiesiog pasinaudojo.

„Jeigu ir toliau bus draudžiama bendrauti su verslu, bijoma tai daryti, jis dar daugiau užsimaskuos, šis ryšys. Ir problema bus dar didesnė, nes verslas bus dar labiau užsimaskuos. Mes turime suteikti galimybę bendrauti su verslu. Juk neįmanoma to nedaryti. Reikia bendrauti“, – savo pozicija gynė politikas.

Senatvės lauks Lietuvoje

Politikas atskleidė, kokius planus turi dabartiniam politiniam etapui.

„Jaudinuosi aš tik dėl vieno dalyko – pergyvenu galbūt. Kad jeigu kažką gyvenime darai – darai tuščiai. Tai šitoje vietoje man yra gaila, kad jeigu aš būsiu politikoje, kad aš jau nieko nepadarysiu. Todėl mano pasiūlymas bus aiškus ir konkretus – Lietuva turi siekti pirmo penketuko pagal investicijas, turi priimti strategines sritis, išnaudoti visus žmones. Ir maksimaliai sugrąžinti žmones į Lietuvą“, – apie savo planus pasakojo politikas.

„Patikės, nepatikės, bet aš žinosiu, kad išėjęs iš aktyvios politikos aš padariau maksimumą, ką galėjau. Todėl, kad aš ruošiuosi senatvę sutikti Lietuvoje. Ir man nėra vis vien“, – teigė V.Uspaskichas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.