VTEK: laiku interesų nedeklaravę LRT tarybos nariai pažeidė įstatymą

Trys esami ir trys buvę Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos nariai laiku nedeklaravo interesų ir pažeidė įstatymą, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Žygintas Pečiulis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žygintas Pečiulis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 5:54 PM

Interesų laiku nedeklaravo trys esami tarybos nariai: antradienį LRT tarybos pirmininku išrinktas Liudvikas Gadeikis, taip pat Dalia Kutraitė-Giedraitienė ir Vilija Targamadzė, taip pat trys buvę šios tarybos nariai: pirmininko pareigas ėjęs Žygintas Pečiulis, Lolita Jablonskienė ir Andrius Puksas.

VTEK nustatė, kad visi šie asmenys LRT taryboje einamas pareigas savo privačių interesų deklaracijose nurodė praleidę numatytą 30 kalendorinių dienų deklaravimo terminą.

Taip pat nustatyta, kad Ž. Pečiulis pavėlavo deklaruoti nuo 2017 metų Vilniaus Gedimino technikos bei Mykolo Romerio universitetuose einamas pareigas.

VTEK anksčiau skelbė, kad tyrimus pradėjo patikrinusi, kaip LRT darbuotojai deklaruoja privačius interesus ir pastebėjusi, kad, pradėję eiti pareigas LRT taryboje, minėtieji asmenys galbūt pavėluotai deklaravo šias pareigas.

Seimas šiuo metu atlieka parlamentinį tyrimą dėl LRT veiklos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.