E. Gentvilas apie liberalų padėtį: „Kažkas nori mus užmušti“

Lietuvos liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ penktadienio ryte sakė, kad kažkas nori sunaikinti liberalus Lietuvoje. Politikas tokią mintį išsakė kalbėdamas apie paviešintą VSD pažymą, kuri buvo skirta Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui Seime.

E. Gentvilas apie liberalų padėtį: „Kažkas nori mus užmušti“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E. Gentvilas apie liberalų padėtį: „Kažkas nori mus užmušti“.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 8:37 AM, atnaujinta May 25, 2018, 8:50 AM

E.Gentvilas pasakojo, kad partija kalbas apie liberalų valdymą ir priklausymą nuo verslo koncerno „MG Baltic“ vadina melu.

„Mes bylinėsimės teismuose. Sutinku su prezidente, kuris sakė, kad ši pažyma neturi teisminių pasekmių, bet turi reputacines pasekmes. Reputaciją galima ginti teismuose, mes tą ir darysime“, – apie savo planus pasakojo E.Gentvilas.

„Juk yra 13 pažymų, o išviešinta tik šitą. Nepaviešinta ta apie Rusijos įtaką mūsų politikams. Pritariu prezidentei, tai selektyvus atrinkimas. (…) Nekalbama ir apie konservatorių santykius su energetikais, apie Agrokoncerną. Suprantu, kad kažkam liberalai netinka. Ši situacija tiriama ypatingai svarbų epizodą, bet daro tai melagingai ir su išsigalvojimais. Gaila, kad VSD įsipainiojo į šį žaidimą“, – sakė liberalas.

Jis sakė, kad iki šiol nežino, kas paskatino VSD įsivelti į šią situaciją. „Nežinau, kas paskatino VSD. Netikiu, kad tai buvo daroma Dariaus Jauniškio iniciatyva. Gal koks klerkas rūsyje surašyti. Manau, kad čia yra kažkokios juodos, plaukuotos įtakos fenomenas. Kažkas nori mus užmušti, bet neužmuš“, – teigė liberalų lyderis. Jis išsakė ir norą, kad būtų išviešintos visos pažymos.

E.Gentvilas teigė, kad kalbos apie liberalų skilimą yra laužtos iš piršto, nes dabar partiečius vienija noras išaiškinti paviešintą melą. „Mums labai sunku, bet mes išsilaikysime“, – teigė jis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad VSD pažymoje Liberalų sąjūdis buvo įvardintas kaip tiesiogiai nuo verslo koncerno „MG Baltic“ priklausanti partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.