Seimo narių komandiruotėms – įspūdinga suma: spėkite, kas keliavo brangiausiai

Daugiau nei 400 tūkst. eurų – tiek per pusantrų šios Seimo kadencijos metų kainavo parlamentarų komandiruotės ir kelionės. Tiesa, toli gražu ne visi Seimo nariai pasinaudojo proga išvykti padirbėti ar pabendrauti su kitų šalių politikais.

J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Kubilius<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Kubilius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 6:32 AM, atnaujinta May 28, 2018, 12:09 PM

Brangiausia komandiruotė – J.Oleko

Turbūt daugiausiai iš visų parlamentarų keliavo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ir premjeras Saulius Skvernelis. Tačiau jei žiūrėtume ne tik į jų komandiruotes, pamatytume, kad yra ne ką mažiau keliavusių politikų.

Štai konservatoriaus Lauryno Kasčiūno sąskaitoje, Seimo internetinio puslapio duomenimis, 23 komandiruotės ir kelionės į įvairias užsienio valstybes, tarp kurių ir Portugalija, Švedija, Belgija, Andora bei daugelis kitų. Tiek pat kartų keliavo ir valstiečiai Rūta Miliūtė ir Virgilijus Poderys.

Juos lenkia konservatoriai Rasa Juknevičieinė ir Emanuelis Zingeris, keliavę, atitinkamai, 24 ir 29 kartus. Seimo vicepirmininkas „socdemdarbietis“ Gediminas Kirkilas keliavo 25 kartus. Valstietis Egidijus Vareikis į svečias šalis per pusantrų metų vyko 36 kartus.

Visgi, visus juos gerokai lenkia konservatorius Andrius Kubilius. Seimo internetiniame puslapyje nurodoma, kad jis keliavo daugiau nei 40 kartų. Dar keturios komandiruotės numatomos artimiausiu metu. A.Kubilius vyko į tokias šalis, kaip Kanada, JAV, Ukraina, Gruzija, Prancūzija, Belgija ir kt.

Seimo kanceliarijos duomenimis, visos šios kelionės bendrai kainavo 427 856,55 eurų. Skaičiuojama, kad brangiausiai kainavo socialdemokrato Juozo Oleko komandiruotė į NATO Parlamentinės Asamblėjos Gynybos ir saugumo komiteto posėdį Seule, Pietų Korėjoje, vykusį praėjusių metų rugsėjo 9-15 dienomis.

Kai kurie nekeliavo visiškai

Tačiau toli gražu ne visi politikai vyko į komandiruotes ar keliones. Apie 40 parlamentarų kol kas nepasinaudojo galimybe išvykti į komandiruotę ar kelionę.

Tarp nė karto į komandiruotes nevykusių Seimo narių, pagal Seimo internetiniame puslapyje pateiktą informaciją, galima rasti „socdemdarbiečius“ Andrių Palionį, Artūrą Skardžių. Taip pat valstiečius Petrą Valiūną, Laurą Stacevičių, Agnę Širinskienę, Alfredą Stasį Nausėdą, Dainių Kepenį ir kt.

Iš socialdemokratų kol kas niekur nevyko Algimantas Salamakinas, Raminta Popovienė. Konservatorių gretose į komandiruotes vis dar nevyko Edmundas Pupinis, Mykolas Majauskas, Antanas Matulas, Sergejus Jovaiša ir t.t. Yra ir daugiau į komandiruotes nevykusių Seimo narių.

Turi pritarti valdyba

Tiesa, Seimo narys ne gali bet kada užsimanęs išvykti į komandiruotę. Pagal Seimo statutą, tam turi pritarti Seimo valdyba. Grįžęs iš komandiruotės parlamentaras turi parašyti ataskaitą.

„Seimo narys, komandiruotas vienas ar vienas išvykęs į užsienio kelionę, kuriai buvo pritarusi Seimo valdyba, arba Seimo narių grupės vadovas, grįžęs iš užsienio komandiruotės ar kelionės, kuriai buvo pritarusi Seimo valdyba, ne vėliau kaip per 10 dienų turi pateikti užduočių atlikimo ataskaitą Seimo valdybos nustatyta tvarka“, – rašoma Seimo statute.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.