Po klaikios nakties išniekinta neįgalioji dvasiškai nebeatsigavo: prievartautojai veržiasi laisvėn

Neįgalią moterį išprievartavę du Pasvalio rajono gyventojai anksčiau laiko veržiasi į laisvę. Bet ar juos galima paleisti? Aplinkinių kaimų gyventojai įsitikinę, kad visiems siaubą varę nusikaltėliai už tokį brutalumą ir gyvuliškų instinktų tenkinimą sulaukė netgi per mažos bausmės.

Į teismo posėdį išklausyti nutarties panorėjo būti atvežtas tik P.Traškevičius. Kaimą terorizavusio ir jo gyventojus šiurpinusio vyro drąsa, pamačius fotoaparatą, kaipmat išgaravo.<br> V.Savickienės nuotr.
Į teismo posėdį išklausyti nutarties panorėjo būti atvežtas tik P.Traškevičius. Kaimą terorizavusio ir jo gyventojus šiurpinusio vyro drąsa, pamačius fotoaparatą, kaipmat išgaravo.<br> V.Savickienės nuotr.
Kaimų daugiabučiuose kartais vyksta baisios orgijos. V.Savickienės nuotr.<br>V.Savickienės nuotr.
Kaimų daugiabučiuose kartais vyksta baisios orgijos. V.Savickienės nuotr.<br>V.Savickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vita Savickienė, panskliautas.lt

Aug 17, 2018, 4:56 PM

Tokiems nėra gailesčio

Už žiaurų psichiškai neįgalios moters išprievartavimą Pasvalio rajono gyventojai 30-metis Paulius Traškevičius ir 27 metų Klaidas Razulis ir antro teismo malonės nesulaukė.

Po pirmojo nuosprendžio, paskelbto dar gegužę, smurtautojai vis nerimsta. Jie cypėje būti nenori, todėl kreipėsi į Panevėžio apygardos teismą, prašydami sušvelninti bausmę.

Panevėžio apygardos teismas prievartautojų nepagailėjo, bausmių nesušvelnino. Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmai prievartautojams buvo skyrę realias laisvės atėmimo bausmes, taigi P.Traškevičius kalėjime praleis 6 metus, o jo sėbras K.Razulis – metais mažiau.

Į teismo posėdį išklausyti nutarties panorėjo būti atvežtas tik P.Traškevičius. Kaimą terorizavusio ir jo gyventojus šiurpinusio vyro drąsa, pamačius fotoaparatą, kaipmat išgaravo. Siaubūnas, vengdamas viešumo, veidą slėpė bylos popieriaus lapais.

Išniekinta moteris išdrįso pasiskųsti tėvui

Nors nuo nusikaltimo praėjo jau metai, tačiau kaimo žmonės puikiai prisimena išniekintos vienišos moters ašaras.

Pirmajam apie patirtą siaubą pažeminta moteris prasitarė gretimame name gyvenančiam tėvui.

„Sėdėjau kieme, kai į lauką verkdama išbėgo dukra. Ji buvo labai išsigandusi, priėjusi prie manęs pasakė, kad nori papasakoti siaubingą dalyką, tačiau labai gėdijasi. Padrąsinta dukra prisipažino, kad naktį ją išprievartavo du niekšai. Nuraminęs merginą, jai patariau nesigėdyti ir apie sunkų nusikaltimą pranešti policijai. Ji taip ir padarė“, – prisiminė išprievartautos moters tėvas Vytautas.

Jis sakė, kad nusikaltėlius pareigūnams pavyko surasti tik po dviejų ar trijų dienų.

Po prievartos neatsigavo

Tėvas prisiminė, kad nusikaltėliai į dukros butą pateko išlaužę kiniškas šarvuotąsias duris.

Žagintojai atžalos nesumušę, tačiau elgęsi šiurkščiai, įžūliai, negailestingai. Moteriai širdyje tas įvykis paliko gilų randą.

„Nors vyko daug teismo posėdžių, dalyvavau tik viename. Negalėjau žiūrėti į garde sėdinčius nusikaltėlius. Padarę tokį sunkų nusikaltimą jie nesugebėjo atsiprašyti mano dukros, o juk jai po siaubingų išgyvenimų visai sutriko sveikata“, – tvirtino tėvas.

Antrajai mamytei nepasakė

Tai patvirtino ir bendruomenės slaugytoja Emilija.

Jau 44 metus kaimo žmonių sveikata besirūpinanti medikė buvo pelniusi neįgaliosios pasitikėjimą.

„Nors mane ji vadindavo antrąja mamyte, tačiau apie patirtą skriaudą ne iš karto pasakė. Pastebėjau, kad jos elgesys pasikeitė, ji tik po dviejų dienų kalbinama atsivėrė ir viską papasakojo, kaip ją dviese iškreiptu būdu žagino“, – tvirtino slaugytoja Emilija.

Pasak medikės, nuskriaustajai labai paūmėjo liga. Moteris nebepajėgė viena gyventi, tad teko pasirūpinti kitais namais. Dabar nelaimėlė glaudžiasi globos namuose.

Padėdavo ir kaimynės

Prie namo, kuriame įvyko protu sunkiai suvokiamas nusikaltimas, sutikta Vitalija gailėjo nuskriaustos moters ir piktinosi kaimą šiurpinusiais siaubūnais.

„Likimo nuskriausta kaimynė anksčiau sugebėjo gyventi viena. Gretimame name gyvena jos tėvas. Kadangi su gimdytoju ji nelabai rasdavo bendrą kalbą, neįgaliajai padėdavome mes, šalia gyvenančios moterys. Mergina labai jautri, su ja bendrauti reikia švelniai, o tėvas, kaip ir vyras, – ūmaus būdo. Apie naktį įvykusį nusikaltimą sužinojome, kai rytą į kiemą atvyko policija. Prieš tai girdėjome merginos raudas, bet net į galvą nešovė mintis, kad ji taip niekšiškai buvo nuskriausta“, – pasakojo Vitalija.

Kaimynai pasirinko tylą

Vietos gyventojai prisiminė, kad iš vakaro žagintojai girtavo viename daugiabučio namo bute. Jau gerokai apgirtusius jaunus vyrus užvaldė gyvuliški instinktai. Tyrėjams pavyko nustatyti, kad prievartautojai neįgaliąją skriaudė ne kartą.

Kaimynai prisipažino, kad tą naktį girdėjo triukšmą daugiabučio laiptinėje, kai buvo spardomos neįgaliosios buto durys, tačiau bijodami siaubūnų tylėjo.

Daugiabučio namo kieme sutikta garbaus amžiaus moteris džiaugėsi, kad nusikaltėliai pagaliau atsidūrė už grotų.

Prievartautojas iškeikdavo ir moteris

Abu prievartautojai gyvena gretimuose kaimuose, tačiau į šią gyvenvietę jie užsukdavę dažnai ir savo elgesiu šiurpindavę vietinius.

P.Traškevičius dirbdavo užsienyje, su pinigais grįžęs į gimtinę pasijusdavo visagaliu ereliu.

Neprognozuojamo elgesio nuolat girtas P.Traškevičius gatvėje užkabinėdavo ir šlykščiausiais žodžiais iškeikdavo net moteris.

Nuo šio chuligano nukentėjo ir Vitalijos dukra. Kai ji su mažu vaiku ėjo gatve, ją užsipuolė P.Traškevičius. Jis pradėjo bjauriai šūkauti ir grasinti.

Nepažįstamo vyro rėkimo išsigandęs vaikas pradėjo klykti. Jį nuraminti buvo nelengva.

Veltui žmonės užjautė

K.Razulis kaime rodydavosi rečiau.

Prieš keletą metų vyrą aplinkinių kaimų gyventojai labai užjautė, kai vyresnė jo sugyventinė savo noru pasitraukė iš gyvenimo. Našlaičiais ji paliko pulką vaikų.

Netekties slegiamas vyras bandė kabintis už gyvenimo, baigė net globėjų kursus ir rūpinosi našlaičiais. Tačiau kur tau!

Greit vėl prasidėjo daugiadienės, o vaikams buvo surasti kiti namai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.