Petro Gražulio likimą spręs visas Seimas

Jau antrą savaitę viešojoje erdvėje netyla diskusijos dėl žinos, kad parlamentaras Petras Gražulis pradėjo dirbti Seimo Žmogaus teisių komitete. Tokiam faktui prieštaraujančią peticiją internete pasirašė daugiau nei 16 tūkstančių žmonių.

Daugelį papiktino žinia, kad Petras Gražulis dirbs Žmogaus teisių komitete. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugelį papiktino žinia, kad Petras Gražulis dirbs Žmogaus teisių komitete. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2018, 8:45 AM, atnaujinta Sep 19, 2018, 8:58 AM

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, komentuodamas šią situaciją „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė, kad bendromis Seimo frakcijų seniūnų pajėgomis yra ieškoma bendro sprendimo.

„Vakar buvo seniūnai susirinkę, tarėmės, kaip spręsti tokią situaciją, nes jau yra taip, kad Seimo nariai nebenori dirbti viename komitete su juo, konkrečiai – Žmogaus teisių komitete. Susitarėme, kad pasiūlymų palauksime, kaip žmonės turėtų būti perkeliami. Ir manau, kad P.Gražulis, nors jis ir prieštarauja, jis turi paklausti Seimui. Jei parlamentas nuspręs, kad jis turi dirbti Audito komitete, kur ir dirbo, reikės taip ir daryti. Dar buvo siūlomas ir Kultūros komitetas“, – pasakojo Seimo vadovas.

Jis teigė, kad sprendimas gali būti priimtas labai greitai – ketvirtadienį.

:Kada frakcijų seniūnai padarys kažkokį konkretų sprendimą, tai ir bus rezultatas. Aušra Maldeikienė pageidauja eiti į Kaimo reikalų komitetą, bet dar reikia paklausti dėl kitų Seimo narių nuomonių. Nes jei pajuda vienas, juda ir kiti“, – kalbėjo politikas.

Jis teigė, kad dažni komitetų sudėčių pasikeitimai neturėtų stebinti.

„Visą laiką judėjimas vyksta, aš vakar klausiau, kada mes nustosime kilnoti žmones iš komiteto į komitetą. Ir supratau, kad niekada. Nes ateis ir naujas Seimo narys, turėsime vėl galvoti apie kvotas ir komitetus. Toks judėjimas yra nuolatinis žaidimas šachmatais“, – aiškino Seimo pirmininkas.

P. Gražulis šiuo metu priklauso Mišriai Seimo narių grupei, nes „tvarkiečiai“ atsisakė su juo dirbti vienoje frakcijoje. Tuo metu Mišri Seimo narių grupė Žmogaus teisių komitete jau turi savo atstovą – Justą Džiugelį.

Seimo opozicinių konservatorių bei liberalų frakcijų atstovai atsisakė su P. Gražuliu dirbti Seimo Žmogaus teisių komitete.

Konservatoriai Andrius Navickas bei Sergejus Jovaiša ir liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen kreipėsi į parlamento vadovybę ragindami atšaukti jį iš komiteto ir „neleisti labai svarbiam Žmogaus teisių komitetui, svarstančiam itin jautrius klausimus, tapti politinės klounados vieta“.

Savo ruožtu žmogaus teisių gynėjai surinko 16 tūkst. parašų prieš P. Gražulio darbą komitete ir nori juos perduoti Seimo pirmininkui. Vasarą paaiškėjo, kad parlamentaras turi nesantuokinį vaiką. Žiniasklaida pranešė, jog buvusi Seimo nario mylimoji kaltina politiką nesirūpinant dukra.

P. Gražulis taip pat yra aktyvus seksualinių mažumų kritikas. Tikimasi, kad vietoj P. Gražulio dirbti į Žmogaus teisių komitetą grįš neseniai į Kultūros komitetą paskirta „tvarkietė“ Onutė Valiukevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.