Po ratuotos šventės „Kauno autobusų“ įmonės vadovas tapo pėsčiuoju

Savivaldybės valdomos įmonės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis vakar rytą džiaugėsi naujais autobusais, o vakarop dėl jų tapo bedarbiu. Mat autobusus pardavė bendrovė, kurioje dirba M.Grigelio sūnus.

 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigelis palieka įmonę.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 4:45 PM, atnaujinta Feb 20, 2019, 7:53 AM

Antradienį Nemuno saloje kauniečiams pirmą kartą buvo parodyti naujieji Turkijoje pagaminti miesto autobusai „Temsa Avenue“, kurie jau trečiadienį turėtų išriedėti į Kauno gatves.

Kauno autobusai“ išperkamosios nuomos būdu įsigijo 25 tokius autobusus ir įsipareigojo per šešerius metus už juos sumokėti apie 3,6 mln. eurų.

Vėliau būtų sprendžiama, ar juos pirkti už likutinę vertę, ar grąžinti gamintojui.

Pateikė tik vieną pasiūlymą

„Kauno autobusų“ vadovybė naujų transporto priemonių suskubo ieškoti, kai pernai žlugo 50 autobusų pirkimo konkursas. Jo sąlygas „Isuzu“ autobusų gamyklos atstovas Lietuvoje apskundė teismui ir šventė pergalę Apeliaciniame teisme.

Paskelbus naują konkursą pasiūlymą pateikė tik vienas dalyvis – Turkijos bendrovės „Temsa“ atstovė Lietuvoje „Kautra“. Ši įmonė „Temsa“ autobusus daug metų naudoja tarpmiestiniams maršrutams, ji taip pat valdo Kauno autobusų stotį ir dar kelias autobusų stotis Pietų Lietuvoje.

„Kautros“ padalinyje, užsiimančiame „Temsa“ autobusų pardavimu Baltijos šalyse, dirba M.Grigelio sūnus Pranas Grigelis.

„Kauno autobusai“ niekada anksčiau „Temsa“ autobusų nenaudojo, visus konkursus laimėdavo Lenkijos gamintojas „Solaris“.

Prabilo apie nepasitikėjimą

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas, kuris su M.Grigeliu vakar perkirpo juostelę prieš autobusams išriedant į gatves, tikino esąs smarkiai nustebintas naujienos apie šio pirkimo užkulisius.

„Įmonės „Kauno autobusai“ direktorius prarado miesto vadovų pasitikėjimą ir turės trauktis iš pareigų“, – pareiškė V.Šiliauskas.

Tiek jis, tiek kiti Kauno valdžios atstovai teigė iki šiol nežinoję, kas sieja M.Grigelį su autobusų „Temsa“ pardavėjais.

V.Šiliauskas taip pat pranešė, kad artimiausiu metu savivaldybė atliks kitų „Kauno autobusų“ vykdytų viešųjų pirkimų auditą.

Traukiasi ramia sąžine

Vakarop „Kauno autobusų“ vadovas M.Grigelis išplatino pranešimą apie savo sprendimą palikti generalinio direktoriaus postą.

„Po ilgai lauktos naujienos apie į Kauną atvykusius naujus autobusus pasirodė informacija, metanti šešėlį tiek ant mano paties, tiek ant įmonės reputacijos.

Aš negaliu leisti, kad liktų nors menkiausia abejonė.

Pajutau, jog ir miesto vadovai turi priekaištų mano darbui, todėl nusprendžiau nekelti nereikalingos įtampos šiuo sudėtingu savivaldos rinkimų kampanijos laikotarpiu, neduoti peno politinėms spekuliacijoms, todėl ir atsistatydinu iš einamų pareigų“, – paskelbė M.Grigelis.

Pasak jo, konkursas dėl naujų autobusų išperkamosios nuomos buvo skelbiamas viešai ir nebuvo gauta jokių pastabų ar pretenzijų dėl jo sąlygų parengimo vienam tiekėjui ar konkurencijos ribojimo, jame galėjo dalyvauti visi norintys.

„Nei aš, nei mano sūnus nebuvome komisijos nariai, sąmoningai nusišalinau nuo visų procedūrų, todėl manau, jog visos komercinės procedūros buvo atliktos griežtai laikantis visų teisės aktų. Labai gaila ir apmaudu, kad iš šalies šios aplinkybės atrodo įtartinai. Tačiau mano sąžinė tikrai rami. Žinau, kad esu sąžiningas ir jokio nusikaltimo nepadariau“, – aiškino M.Grigelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.