Telšių rajono valdininko atsakas moteriai išmušė pareigūnus iš vėžių

Telšių rajono savivaldybės tinklalapyje, skyrelyje „Klausimai–atsakymai“, gyventojai užduoda įvairius gyvenimiškus klausimus, o atsakymus jiems pateikia Savivaldybės darbuotojai. Deja, kartais surašyti atsakymai piliečiams sukelia ne tik juoką, bet ir nuostabą, kaip valdininkai išdrįsta rašyti oficialiame Savivaldybės tinklalapyje – juk čia ne pokalbis turguje ar prie bokalo alaus.

 Telšių rajono valdininko atsakas moteriai išmušė pareigūnus iš vėžių<br> lrytas.lt koliažas
 Telšių rajono valdininko atsakas moteriai išmušė pareigūnus iš vėžių<br> lrytas.lt koliažas
 Telšių rajono savivaldybė<br> G. Akavickienės nuotr.
 Telšių rajono savivaldybė<br> G. Akavickienės nuotr.
 Telšių rajono savivaldybė<br> G. Akavickienės nuotr.
 Telšių rajono savivaldybė<br> G. Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 6:46 PM

Telšiškė, prisistačiusi komendante, Savivaldybės tinklapyje rašė: „Noriu paklaust, kur reikia kreiptis del zmoniu sudrausminimo ar iskeldinimo, jie yra amzini skolininkai, kelia triuksma, pijokauja, gresme kaimynams ir t.t. policija nespeja vaziuot, kaip tik policininkai ir liepe kreiptis i Savivaldybe, bet pas ka eit ir kaip rast iseiti is uzburto rato? Per juos kencia visi namo gyventojai.“ (Kalba netaisyta)

O štai pilietei skirtas atsakymas: „Laba diena, Savivaldybė gyventoją gali iškeldinti tik vienu atveju, jei tai socialinis būstas, visais kitais atvejais tai gali padaryti teismas, anstolių kontora. Siūlymas, kad vakare ar tai naktimis, kai vyksta girtavimai, kai keliamas triukšmas, toliau kiekvieną kartą kviesti ir kviesti, net reikalauti, kad atvyktų pareigūnai, kurie privalo pažeidėjus bausti ir taikyti kitas poveikio priemones, policija turi rodyti nepakantumą tokiems asmenims, negali policija būti neįgali... jos devizas ginti, saugoti, padėti.“ (Kalba netaisyta)

Paprašytas pakomentuoti Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Remigijus Rudminas apie viešai Savivaldybės tinklalapyje paskelbtą galimą policijos neįgalumą sakė, jog, jo manymu, tai nesanti visos įstaigos, t. y. Savivaldybės, oficiali pozicija, nuomonė, o tik to darbuotojo, kuris atsakė į klausimą.

Pasak Telšių aps. VPK vadovo, atsakymas nederamas ir verčia susimąstyti. „Deja, buvo pasirinkta netinkama retorika“, – apgailestavo vyriausiasis komisaras.

R. Rudmino teigimu, policija viską iš savo pusės yra padariusi minėtu gyventojos atveju, o jei ji turi papildomų problemų, gali bet kada kreiptis – policijos pareigūnai padės.

Savivaldybės atstovė ryšiams su visuomene Skaistė Sadonytė informavo, kad skandalingąjį atsakymą surašė Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos užtikrinimo skyrius.

Paviešinus juoką pro ašaras keliančius valdininkų atsakymus, iš Savivaldybės administracijos gautas patikinimas, kad atsakymai turi būti aiškūs, teisiškai įvertinti ir pagrįsti. Nuo šiol esą tokių liapsusų daugiau nebepasitaikys. Be to, Savivaldybėje atsirado dokumentas, nurodantis, kaip turi būti teikiami atsakymai gyventojams. Atsakymus ruoš tik atsakingas valdininkas, o atsakymai turi būti korektiški.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.