V. Pranckietis sako, kad frakcijos posėdis padės apsispręsti, už ką balsuoti Prezidento rinkimuose

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis įvertino kandidatės į prezidentus Ingridos Šimonytės atsisakymą dalyvauti „valstiečių“ frakcijos posėdyje. V. Pranckiečio teigimu, I. Šimonytės pasirinkimas veikiausiai atspindi jos dėliojamus prioritetus. Taip pat V. Pranckietis pabrėžė, kad dar neapsisprendė, už ką balsuos Prezidento rinkimuose, tačiau trečiadienio frakcijos susitikimas su Gitanu Nausėda, pasak Seimo vadovo, gali padėti lengviau apsispręsti.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Paulina Levickytė

May 22, 2019, 9:03 AM

„Kiekvienas kandidatas pasirenka, kaip jis nori, o šiuo atveju, kuomet yra daugiau pasiūlymų (I. Šimonytei. – ELTA) nei galimybių, tai pasirinko pagal prioritetus. Jeigu dalyvauti frakcijos posėdyje nėra prioritetas, tai yra kandidato pasirinkimas ir tiek. Kuomet renkasi penkiasdešimt žmonių Seime ir Seimo didžiausioje frakcijoje pasiklausyti, tai aš pasirinkčiau pagal prioritetus ir tokį susitikimą (rinkčiausi. – ELTA) kaip prioritetinį (...)“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

Seimo vadovas taip pat teigė, kad dar nežino, kurį kandidatą palaikys Prezidento rinkimuose, tačiau, atkreipė dėmesį jis, frakcijos posėdis gali padėti lengviau apsispręsti.

„(Sprendimo. – ELTA) dar nepriėmiau, ir šiandien susitikimas bus svarbus tam, kad galėčiau lengviau apsispręsti“, – teigė V. Pranckietis.

Trečiadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Seimo frakcijos posėdyje, kuriame bus sprendžiama, kam pareikšti paramą antrajame Prezidento rinkimų ture, lankysis kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda. Politinės paramos klausimą taip pat aptars Socialdemokratų darbo partija.

„Valstiečiai“ planavo susitikimą su abiem kandidatais, tačiau Ingrida Šimonytė jau yra pareiškusi, kad posėdyje nedalyvaus, nes esą likusį laiką iki rinkimų skiria „kampanijos priemonėms“. Savo pozicijas anksčiau „valstiečių“ užduotais klausimas ji yra pareiškusi paštu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.