Gitanas Nausėda pasveikino Sigitą Tamkevičių tapus kardinolu

Prezidentas Gitanas Nausėda Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje dalyvavo kardinolo Sigito Tamkevičiaus padėkos Mišiose.

Gitanas Nausėda pasveikino Sigitą Tamkevičių tapus kardinolu.<br>R.Dačkaus nuotr.
Gitanas Nausėda pasveikino Sigitą Tamkevičių tapus kardinolu.<br>R.Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2019, 2:54 PM

Šalies vadovas savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Kauno arkivyskupą emeritą S. Tamkevičių tapus Katalikų Bažnyčios kardinolu.

„Šis Popiežiaus Pranciškaus suteiktas titulas liudija Jūsų išskirtinį gebėjimą sekti Viešpaties numatytu gyvenimo keliu. Tiek tuomet, kai nepailsdamas leidote „Lietuvos katalikų bažnyčios kroniką“, tiek Jums kalint sovietiniame lageryje, tiek ir nepriklausomos Lietuvos laikais išsaugojote pasitikėjimą Dievu, kuris apdovanojo Jus gausiomis malonėmis“, – G. Nausėdą cituoja Prezidento komunikacijos grupė.

Valstybės vadovas palinkėjo, kad eidamas šias garbingas pareigas S. Tamkevičius ir toliau skleistų Gerąją Naujieną ir drauge su visais šalies tikinčiaisiais kurtų stiprią, dorą ir pagarba asmens orumui bei tikėjimo laisvei grįstą Lietuvą.

Šv. Mišias su kartu su kardinolu aukojo apaštalinis nuncijus arkivyskupas Petaras Rajičius, būrys Lietuvos ir užsienio vyskupų.

Padėkos šv. Mišiose lietuviškai paskelbta popiežiaus Pranciškaus bulė apie Kauno arkivyskupo emerito S. Tamkevičiaus paskyrimą kardinolu.

Kaip jau skelbta, S. Tamkevičių popiežius Pranciškus spalio 5-ąją Romoje priėmė į Kardinolų kolegiją.

Kovotojas už tikėjimą ir Lietuvos laisvę, ilgametis pogrindinės „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ redaktorius, kalėjęs KGB kalėjime, sovietiniuose Permės ir Mordovijos lageriuose, ištremtas į Sibirą – šie arkivyskupo emerito S. Tamkevičiaus biografijos faktai buvo reikšmingi popiežiui Pranciškui apsisprendžiant suteikti jam aukščiausią dvasininko titulą, tik vienu rangu žemesnį už paties popiežiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.