V. Pranckietis apie vizitą Azerbaidžane: džiaugėsi užmegztais kontaktais

Azerbaidžane praėjusią savaitę viešėjęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad parlamentinė diplomatija yra labai tvirtas įrankis plėtoti santykius tarp valstybių.

Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Pranckietis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-11-12 11:56

„Parlamentinės diplomatijos tikslas yra užmegzti politinius kontaktus tam, kad būtų politinis fonas sudaromoms ekonominėms galimybėms.

Mes rūpinamės valstybe, o ne kažkokiu asmeniniu interesu“, – atremdamas kritiką dėl šio vizito, antradienį spaudos konferencijoje sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovas pasidžiaugė, kad vizito metu atnaujinti aukšto lygio politiniai kontaktai su Azerbaidžano vadovais, didelis dėmesys buvo skirtas ekonominei diplomatijai.

„Užmegzti kontaktai žemės ūkio, inovacijų, atsinaujinančių energetikos šaltinių, abipusių investicijų skatinimo srityse. Ekonomikos ministras paskatintas atsiųsti atstovus į lapkričio 27-28 dienomis Lietuvoje įvyksiančią FinTech konferenciją, taip pat į 2020 m. organizuojamą „Life Sciences Baltics“ forumą.

Lietuvos prekyba su Azerbaidžanu yra neintensyvi, esamas potencialas neišnaudojamas, todėl yra svarbu dirbti šioje srityje“, – sakė V. Pranckietis.

Azerbaidžane viešėjusi Lietuvos Seimo delegacija išsakė paramą ES ir Azerbaidžano santykių gilinimui.

„Lietuva tikisi greitos Azerbaidžano ir ES derybų dėl naujojo bendradarbiavimo susitarimo bei Bendros aviacijos erdvės baigties. Svarbu efektyviai įgyvendinti vizų supaprastinimo ir readmisijos susitarimus. Lietuva skatintų Azerbaidžaną vienašališkai taikyti ES šalių piliečiams bevizį režimą“, – sakė V. Pranckietis.

Lietuvos parlamentarai susitikimuose pabrėžė, kad demokratijos padėtis – esminis ES ir Azerbaidžano dialogo elementas: svarbi teisės viršenybė, žmogaus teisių ir laisvių apsauga.

Per vizitą kalbėta ir apie žmonių tarpusavio kontaktus, apie siekį didinti Lietuvos universitetuose studijuojančių studentų iš Azerbaidžano skaičių, planus įgyvendinti kultūros projektus.

Parlamentinėje delegacijoje, kuri kartu su V. Pranckiečiu vyko į Azerbaidžaną, buvo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Rasa Budbergytė, Kaimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Kazys Starkevičius ir Kaimo reikalų komiteto narys Aurimas Gaidžiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.