V. Uspaskichas pavydi R. Karbauskiui A. Širinskienės: valstietei pateikė siūlymą

Ketvirtadienį „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Ne spaudai“ su Vytautu Bruveriu ir Tadu Ignatavičiumi apie kitų metų biudžetą bei politines aktualijas diskutavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė Agnė Širinskienė ir Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

V.Uspaskichas pavydi R.Karbauskiui A.Širinskienės: valstietei pateikė siūlymą.<br>Lrytas.lt montažas.
V.Uspaskichas pavydi R.Karbauskiui A.Širinskienės: valstietei pateikė siūlymą.<br>Lrytas.lt montažas.
Agnė Širinskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>D.Umbraso nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Viktoras Uspaskichas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 12, 2019, 4:41 PM, atnaujinta Dec 12, 2019, 5:45 PM

„Tikrai galiu pasakyti, kad pavydžiu R.Karbauskiui, kad turi tokį kareivį šalia. Tai yra atradimas. Mažų mažiausiai R.Karbauskiui. Jūsų frakcija iš viso neegzistuotų, jei jūsų ten nebūtų“, – taip apie A.Širinskienę laidos pradžioje kalbėjo V.Uspaskichas, prieš laidą pateikęs jai pasiūlymą jungtis prie jo partijos.

Tuo tarpu valstietė patikino, kad visą gyvenimą laikėsi nuostatos, jog nepakeičiamų nėra.

„Kartais miršta žmogus, išeina žmogus ir firma nebeegzistuoja. Tas terminas nevisiškai teisingas“, – atsakė Darbo partijos vedlys.

Dėl premjero – skirtingos nuomonės

Laidos vedėjų paklausta, kaip vertina pasklidusią informaciją apie premjero užregistruotą prekės ženklą, pavadinimu „Tėvynės labui“, A.Širinskienė tikino, kad tai paprasčiausia saugumo priemonė.

„Versijas kurti įdomu, jei turėčiau laiko, ir aš jas kurčiau. Premjeras apsidraudė nuo visų galimų manipuliavimų, kuris yra siejamas su juo.

Su žodžiu gerovė, gerovės Lietuva yra registruota apie dvidešimt prikurtų kombinacijų. Premjerui yra daug geriau rezervuoti savo vardu ir apriboti galimybes kurti visokias versijas. Viskas yra skaidru, aišku ir balta“, – laidos metu aiškino valstietė.

Ji patvirtino, kad atsakymo iš S.Skvernelio, ar šis kitų metų Seimo rinkimuose dalyvaus su valstiečiais, partija dar nėra gavusi, o apie rinkimus rimtai galvoti pradės po biudžeto priėmimo.

„Nors jūs ir pilkoji kardinolė, šitas pavadinimas užpatentuotas ne veltui – kad nepasinaudotų valstiečiai. Sužinojau ne taip seniai būtent šitą versiją. <..> Jūs nežinojote, aš jums paslaptį atskleidžiau“, – savo versiją dėl prekės ženklo „Tėvynės labui“ pateikė V.Uspaskichas.

„Abejoju, kad jis eis (į Seimo rinkimus-aut.past.) savarankiškai. Jei jis eis, prisijungus prie kokios politinės jėgos. Jis ne pirmokas šitoje valstybėje, jis žino, kad valdyti partiją sunku, jis pasirinks ekonomiškesnį pasirinkimą.

Su kuo gali eiti, turiu šiek tiek idėjų, bet nenoriu jų vardinti. Mano samprotavimai yra, kad jis turės pasirinkti kažką iš kairiųjų, nes jis taip yra užsirekomendavęs. Su valstiečiais, matosi, neis. Socdemai nesiūlo aiškios pozicijos“, – tokią ministro pirmininko politinę ateitį prognozavo Darbo partijos lyderis.

Jis taip pat patikino, kad tikrai užleistų savo pozicijas, jei tik S.Skvernelis ateitų į partiją.

V.Uspaskichas pamokė, kaip kovoti su liga

A.Širinskienė pabrėžė, kad, galvojant apie S.Skvernelio politinę ateitį, vertėtų atsižvelgti ir į jos sveikatos būklę.

„Yra labai sunku kažką pasakyti, kai kalbame apie žmogų, kuris kovoja su liga ir kovoja didvyriškai. Žmogus turi pasveikti, jis turi būti galintis priimti sprendimus. Tokiose vietose, kai žmogui reikia kovoti ir su mirtimi, ar pagrindinis prioritetas yra partija, politika?

Manau, kad pagrindinis prioritetas yra jo sveikata, jo šeima, jo artimieji“, – aiškino valstietė.

„Ne spaudai pasakyčiau: šitas žodis (kovoti- aut.past.), kurį jūs vartojate ir, matyt, skatinate kažkiek premjerą, šitoje vietoje nereikia kovoti. Reikia priimti ir teisingai viską daryti, mes gyvenime ateiname ne tik kovoti, bet ir priimti likimą. Kada kovoji, tai ligą maitini papildomai energija“, – sakė V.Uspaskichas.

Biudžeto viražai

Kalbėdama apie nesutarimus dėl kitų metų biudžeto, LVŽS narė pripažino, kad premjeras ne visada būna darbo vietoje ir tai galimai apsunkina bendravimą.

„Tai tikrai apsunkina bendravimą tarp Seimo ir Vyriausybės. Dabar atsirado bendravimas per tarpininkus: ministerijų darbuotojus, viceministrus, ministrus. Tas tikrai nepalengvina, bet kad būtų nežiūrėjimas į vieną pusę, taip tikrai nėra“, – savo nuomonę išsakė valstietė.

Anot V.Uspaskicho, problema yra visai kitur: LVŽS stokoja idėjų, neturi reikiamos politinės patirties ir netinkamai komunikuoja.

„Galvoju nėra problemos dėl premjero situacijos. Pagrindinė problema yra, kad pas valstiečius nėra idėjų ir vyksta desperaciniai dalykai. Rinkėjams papirkimą padaryti – tai ne valstybinis požiūris. Jau ketvirti metai eina, tikrai į R.Karbauskį žiūriu ne kaip į priešą valstybės, bet nėra turbūt kompetencijos, ką daryti su ta valdžia <..>.

Kad paimti ir padalinti, tai nėra idėjos. D.Grybauskaitę vadinau gera buhaltere – ji tikrai subalansuodavo viską“, – teigė „darbietis“.

Kartu jis kėlė klausimus, ką valdantieji investuoja iš to biudžeto, kad pritrauktų daugiau ivesticijų ir pagerintų sąlygas darbo vietoms kurti.

A.Širinskienė patikino, kad tokie kaltinimai ją stebina. „Labai keista ta kritika. Prieš tai mus kaltino, kad viską darome buldozeriu“, – sakė politikė, pabrėždama, kad LVŽS nėra populistinė politinė jėga.

Žvalgosi į kitų metų Seimo rinkimus

V.Uspaskichas, kalbėdamas apie artėjančius Seimo rinkimus, neslėpė lūkesčių formuoti koaliciją. Pasak jo, pagrindinis kriterijus, kuriuo vadovaujantis būtų formuojama koalicija, yra programinės nuostatos.

„Tikrai ideologiškai nežiūrėsiu nei į vieną partiją, ar tinkama, ar netinkama. Nežiūrėsiu į žmones“, – teigė Darbo partijos lyderis.

Jis akcentavo, kad šiuo metu partija ruošia programines nuostatas, kurios iššauks nemažai diskusijų.

„Mes už tai, kad būtų tokia socialinė politika subalansuota, kad būtų daugiau motyvacijos dirbti, nei kad laukti valdžios išmokų. <..> Jei programinės nuostatos sutaps, eisim su bet kuo. Jei nesutaps, eisim į opoziciją“, – savo planus detalizavo „darbietis“.

A.Širinskienė nebuvo tokia optimistiška: ji pripažino, kad LVŽS tikrai nebegaus tiek vietų Seime, kiek turėjo šios kadencijos metu. Tačiau, jos nuomone, valdančiojoje koalicijoje neturėtų būti ir pagrindinių oponentų – konservatorių.

„Valdančiojoje daugumoje tikrai neįsivaizduoju konservatorių, Žinant tą jų politologinį ribotumą ir limitus, kuriuos jie turi, tą, tarkime ir Ingridos Šimonytės dalyvavimas prezidento rinkimuose puikiausiai parodė, kad nepaisant visų investicijų, didžiulės mobilizacijos, pramušti tas lubas, kurias turi konservatoriai, jie nėra pajėgūs. <..>

Klausimas, ar jie dar turės galimybę susirasti kaolicijos partnerius“, – svartymais dalijosi LVŽS narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.