LRT tarybai ir toliau pirmininkaus L. Gadeikis

LRT tarybos pirmininku antrai kadencijai išrinktas žurnalistas, filologas ir literatas Liudvikas Gadeikis, jo pavaduotoju išrinkta Irena Vaišvilaitė, antradienį pranešė Nacionalinis transliuotojas.

LRT tarybos posėdis. Liudvikas Gadeikis.<br>V.Balkūno nuotr.
LRT tarybos posėdis. Liudvikas Gadeikis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 7:49 PM

L. Gadeikį į LRT tarybos narius 2016 metais yra paskyręs Seimas, jis pirmą kartą pirmininku išrinktas 2018-aisiais.

LRT taryboje šiuo metu taip pat dirba Seimo deleguoti atstovai – Dalia Kutraitė-Giedraitienė, Raimondas Savickas, Vytautas Petras Plečkaitis, prezidento deleguoti atstovai – Giedrė Švedienė, Norbertas Černiauskas, Tomas Balžekas, Mindaugas Jurkynas bei visuomeninių organizacijų deleguoti atstovai – Irena Vaišvilaitė, Jonas Staselis, Darijus Beinoravičius, Eugenijus Valatka.

LRT taryba yra aukščiausiasis kolegialus organas, vykdantis LRT valdymo ir priežiūros funkcijas bei atstovaujantis visuomenės interesams. Ji prižiūri, kaip yra vykdoma visuomeninio transliuotojo misija, renka generalinį direktorių, tvirtina LRT radijo ir televizijos programų sudėtį, metines pajamų ir išlaidų sąmatas bei jų vykdymo ataskaitas, vykdo kitas funkcijas. .

Be kita ko, Nacionalinis transliuotojas antradienį pranešė ir apie paskirtą LRT etikos kontrolierę – komunikacijos konsultantę Dainą Eleną Andrikienę.

Etikos kontrolierius prižiūrės, kaip LRT žurnalistai laikosi Visuomenės informavimo etikos kodekso, Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos rezoliucijos „Dėl žurnalistikos etikos“ ir LRT žurnalistų etikos kodekse nustatytų profesinės etikos taisyklių bei principų, skatins laikytis profesinės etikos, pagal savo kompetenciją nagrinės ir rengs atsakymus į asmenų skundus dėl žurnalistikos etikos taisyklių pažeidimo.

D. E. Andrikienė turi 25 metų patirtį komunikacijos srityje – tiek valstybiniame sektoriuje, tiek privačiame, įkūrė komunikacijos agentūrą, jai kurį laiką vadovavo, pastaruoju metu dirbo laisvai samdoma viešųjų ryšių ir strateginės komunikacijos konsultante.

LRT etikos kontrolierių į pareigas skiria ir iš pareigų atleidžia LRT taryba viešo konkurso būdu penkerių metų kadencijai. LRT etikos kontrolierius pareigas eiti gali ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?