V. Benkunskas į koaliciją Vilniaus taryboje pasiūlė jungtis socialdemokratams: kairieji siūlymą vertina pozityviai

Naujai išrinktas Vilniaus meras Valdas Benkunskas trečiadienį prie valdančiosios koalicijos pasiūlė jungtis į sostinės tarybą išrinktiems Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovams.

Valdas Benkunskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Benkunskas.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 2:02 PM

„Su visais 4 išrinktais socialdemokratais susitikome. Oficialiai pasiūliau jungtis prie valdančiosios daugumos, pradėti derybas ir apsikeitėme nuomonėmis dėl kai kurių sričių, dėl kai kurių darbų, bendrai dėl miesto ketverių metų vizijos“, – Eltai teigė V. Benkunskas.

Naujai išrinktas Vilniaus meras tikina, kad į sostinės tarybą išrinkti socialdemokratai šį pasiūlymą sutiko pozityviai. Vis tik, pasak jo, į Vilniaus tarybą išrinkti socialdemokratai dar turi gauti bendrą LSDP palaiminimą.

„Išgirdau, kad iš principo domina šitas pasiūlymas, bet dar reikia gauti mandatą išrinktai frakcijai dar reikia gauti mandatą savo struktūroje partinėje. Tai žadėjo padaryti artimiausiomis dienomis ir grįžti su atsakymu, ar pradedame derybas, ar ne“, – informavo jis.

V. Benkunskas tikina kol kas siūlantis kad prie konservatorių į valdančiąją koaliciją jungtųsi Laisvės partijos ir LSDP atstovai Vilniaus miesto taryboje.

„Kol kas pradedame diskusijas su būtent šiomis dviem politinėmis jėgomis ir jeigu kažkas nepavyktų, tada tik būtų ieškomos kitos galimybės ir alternatyvos. Kol kas planuojama derėtis būtent trijų frakcijų formatu“, – teigė jis.

Į tarybą išrinktas S. Čaplinskas: panašumų yra daugiau nei skirtumų

Kokį sprendimą priims dėl konservatorių pasiūlymo patys socialdemokratai komentuoja nenoriai. Jį žada jau artimiausiu metu. Visgi pirmuoju numeriu į Vilniaus miesto tarybą su socialdemokratais išrinktas profesorius Saulius Čaplinskas sako, kad panašumų yra daugiau nei skirtumų. Visgi, akcentuoja žinomas virusologas, sprendimą dėl Vilniaus socialdemokratų bendradarbiavimo su dešiniaisiais priims atsakingi partijos organai.

„Sprendimą dėl ėjimo į koaliciją turi priimti skyriaus taryba. Tai pirmas dalykas. Antras dalykas, programinių panašumų yra daug daugiau nei skirtumų. O trečias dalykas, tai kas susiję su sveikatos sritimi viskas yra labai panašu ir priimtina“, – Eltai sakė į sostinės tarybą išrinktas profesorius.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai iškovojo 19 mandatų, po 9 – partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Laisvės partija, 7 – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, 4 – Lietuvos socialdemokratų partija, 3 – Nacionalinis susivienijimas.

Vilniaus mero rinkimus laimėjęs V. Benkunskas antrajame rinkimų ture surinko 52 proc. rinkėjų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.