I. Šimonytė – apie partijos rezultatus rinkimuose: konservatorius laidojo jau 30 metų

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams (TS-LKD) nepasiekus džiuginančių rezultatų savivaldos rinkimų metu, premjerė Ingrida Šimonytė poreikio išankstiniams partijos pirmininko rinkimams nemato.

Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 1:17 PM, atnaujinta Mar 23, 2023, 1:18 PM

„Labai toli žiūrite – partijos pirmininko rinkimai bus 2025 metais, iki to laiko dar gali būti labai daug visokių rinkimų, kuriuos jūs taip pat įvardysite kaip nesėkmingus“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Premjerė taip pat atkreipė dėmesį, kad konservatoriai šių metų savivaldos rinkimuose surinko beveik tiek pat balsų kaip ir prieš ketverius metus.

„Mandatų, taip, šiek tiek mažiau, o dėl merų žinote, kokia yra situacija – merai yra antro pasirinkimo problema, šią problemą konservatoriai turi. Bet kadangi konservatoriai buvo laidojami jau pastaruosius 30 metų po kiekvienų rinkimų, jau tikrai jų turėjo nebūti.

Ir aš pati 2019 metų prezidento rinkimus pralaimėjau stipriai, bet kažkaip 2020 metų Seimo rinkimus laimėti pavyko“, – komentavo premjerė.

I.Šimonytė teigė „neplėtosianti ir nesikabinsianti“ už naratyvo, kad konservatoriai šiuos savivaldos rinkimus pralaimėjo.

„Yra žmonių, kurie sako, kad Vilniaus laimėjimas yra maždaug toks, kad galėjo ir katinas laimėti, bet dabar tai sako tie patys žmonės, kurie anksčiau sakė, kad V.Benkunskas neturi jokių galimybių išeiti į antrą turą, o kai pasirodė Mykolas Majauskas, tai konservatoriai buvo iš anksto palaidoti.

Viešąją erdvę matome, stebime, ji yra „nuostabi“ ir „ labai įkvėpianti“, bet partijos pirmininko rinkimai įvyks tada, kada įvyks, kas juose dalyvaus – neturiu supratimo ir apie tai dabar negalvoju“, – patikino premjerė.

Konservatoriai, turėję 11 merų, šiemet laimėjo tik penkis merų postus. Savivaldos tarybose konservatoriai turės 239 atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting