E. Dobrowolska: laukiame konservatorių prezidiumo sprendimų dėl Vyriausybės likimo, svarbiausia yra aiškumas

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska pabrėžia, kad Laisvės partijai šiuo metu svarbiausia yra kuo greičiau sulaukti aiškumo dėl tolimesnio Vyriausybės darbo. Todėl politikė viliasi, kad konservatorių partijos prezidiume sprendimai bus priimti artimiausiu metu.

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.<br>Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 8:42 AM

„Pagrindinis dalykas, kuris yra svarbus Laisvės partijai, tai yra aiškumas ir kuo greičiau. Puikiai suprantame, kad negalime sau leisti laukti NATO sumito, tada priiminėti sprendimus“, – „Žinių radijui“ sakė E. Dobrowolska.

„Laisvietė“ tikina jau dabar iš užsienio partnerių sulaukianti užklausų dėl to, kaip toliau vyks suplanuoti darbai.

„Jau dabar tenka sulaukti užklausų iš tarptautinių partnerių, iš ambasadorių, iš tarptautinių projektų, kuriuos įgyvendiname, kur jau kyla klausimai – tai kaip atrodys rugpjūčio mėnuo, ką mums planuotis rudens sezonui“, – atkreipė dėmesį ministrė.

Todėl E. Dobrowolska akcentuoja dabar laukianti konservatorių prezidiumo sprendimų dėl Vyriausybės tolimesnio darbo.

„Tai to aiškumo reikia kuo greičiau. Ir tikrai labai norisi tikėtis, kad birželio mėnesį mes galime rasti atsakymus į tuos klausimus. Seimas jau apsisprendė dėl pirmalaikių rinkimų, kurie neįvyks, dabar liko sprendimai dėl Vyriausybės. Tai dabar, be abejo, laukiame konservatorių partijos prezidiumo sprendimo“, – teigė „laisvietė“.

Politikė pabrėžia, kad Laisvės partija yra pasiryžusi tęsti pradėtus darbus.

„Mes jaučiame atsakomybę prieš savo rinkėją, prieš visuomenę realizuoti tuos projektus, kuriuos įgyvendiname“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad audringų reakcijų Seimo plenarinių posėdžių salėje susilaukusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) iniciatyva dėl pirmalaikių parlamento rinkimų žlugo – Seimas po pateikimo nepritarė konservatorių partijos prezidiumo siūlymui.

Premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą patikino, kad, parlamente pritrūkus politinės valios ir nesušaukus naujų rinkimų, ji pasitrauks iš pareigų. Tai reiškia, kad atsistatydintų ir visas Ministrų kabinetas.

Visgi Seime žlugus iniciatyvai dėl pirmalaikių parlamento rinkimų, I. Šimonytė pripažino, kad pasisakydama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“.

„Aš turbūt kad pasisakydama leidau sau šiek tiek per daug, todėl, kad aš nesu Vyriausybėje pati sau“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Pasak politikės, tolimesni sprendimai dėl jos ateities Vyriausybėje bus svarstomi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiume.

Apie visos politinės sistemos pertvarką konservatorių pirmininkas G. Landsbergis prakalbo kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis. TS-LKD pasiūlė rugsėjo 10 d. Seimui surengti naujus rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.