L. Pernavas STT direktoriaus pavaduotoju skirti svarsto teisingumo viceministrą E. Jablonską

Prezidento Gitano Nausėdos paskirtas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Linas Pernavas sako, kad į savo pavaduotojo pareigas svarsto skirti teisingumo viceministrą Elaną Jablonską.

E. Jablonskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E. Jablonskas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-08 07:53

L. Pernavo vertinimu, E. Jablonskui „politinio atšalimo“ laikotarpio nereikia.

„Šiuo metu diskutuojame šiuo klausimu“, – ketvirtadienį transliuotame interviu LRT radijui patvirtino paskirtasis STT direktorius, paklaustas, ar į savo pavaduotojo pareigas ketina skirti buvusį kolegą policijoje E. Jablonską.

L. Pernavas pastebėjo, kad STT direktorius pavaduotojo kandidatūrą teiks pats, ne kažkieno siūlymu. „Aš pats teiksiu šias kandidatūras“, – sakė jis.

„Man svarbiausia yra asmens kompetencija, jo dalykinės ir asmeninės savybės. Būtent šie dalykai tinka“, – dar pakomentavo L. Pernavas.

Paskirtasis STT vadovas patvirtino, kad jau anksčiau buvo klausimų apie jo būsimą komandą.

„Tuo metu buvau kandidatas ir nė su vienu būsimu savo pavaduotoju jokios diskusijos apie tai neturėjau. Buvau kandidatas ir neturėjau jokių įgaliojimų kažkam siūlyti arba nesiūlyti pareigų. Kai buvau oficialiai patvirtintas, tuomet ir pateikiau siūlymus būsimiems kandidatams į STT direktoriaus pavaduotojo pareigas“, – sakė jis.

Galiausiai, L. Pernavas pastebėjo, kad jo žiniomis, E. Jablonskas nepriklauso ir niekada nepriklausė jokiai politinei partijai.

„Jis ministrės buvo paskirtas į pareigas dėl savo turimos kompetencijos, profesinės ir ekspertinės patirties. Jis nedalyvavo jokioje politinėje veikloje. Viceministro pagrindinės atsakomybės sritys buvo bausmių vykdymo sistema, antikorupcinės politikos formavimas.

Kitas svarbus dalykas, kurį būtina paminėti – Vidaus tarnybos statutas aiškiai pasako, kad po paties prašymo atleisti, atstatydinti savo noru iš pareigų (...) per 3 mėnesius pasibaigus paskyrimui ar kitaip nutrūkus jų įgaliojimams, turi teisę atkurti pareigūno statusą.

Tai yra nustatyta tvarka grįžti į eitas pareigas, jei nėra galimybės – į kitas pareigas statutinėje įstaigoje. STT taip pat yra statutinė organizacija ir, mano manymu, šiuo atveju jokio „atšalimo“ nereikia“, – pastebėjo jis.

L. Pernavas STT vadovo pareigas perims nuo birželio 19 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu