R. Duchnevičius: penktadienį bus pristatyti du LLRA-KŠS kandidatai į vicemerų pozicijas

Penktadienį vyksiančiame Vilniaus rajono tarybos posėdyje ketinama pateikti dviejų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Lietuvos krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) deleguojamų merų kandidatūras, teigia savivaldybės meras Robertas Duchnevičius.

Robertas Duchnevičius. <br>Karolinos Gudžiūnienės/ELTA nuotr.
Robertas Duchnevičius. <br>Karolinos Gudžiūnienės/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2023, 6:27 PM

„Aš turiu paskirtą vicemerą. Aš sakiau ir prieš tai, kad kitos prisijungiančios šalys gauna tas pozicijas. Mes turime administracijos direktorių, kas yra svarbiausias po mero turbūt dabar žmogus vykdomojoje valdžioje“, – Eltai sakė R. Duchnevičius.

„Tai prisijungiančioji šalis tas dvi vicemerų pozicijas ir gaus pagal sutarimą“, – pridūrė jis.

Politikas tikina, kad merų pavardės bus pristatytos penktadienį vyksiančiame Vilniaus rajono tarybos posėdyje.

„Šiandieną baigėme diskusijas ir rytoj teikimo projektas bus“, – informavo Vilniaus rajono meras.

Šiuo metu Vilniaus rajono vicemeru paskirtas socialdemokratas Algis Vaitkevičius.

Balandžio pabaigoje R. Duchnevičius sakė, kad vicemerų kandidatūras su opozicija ketinama derinti tik po pokalbių apie programines nuostatas. Tuomet akcentavo jis, kad racionaliausia būtų, jei kiekvienas į tarybą patekęs rinkiminis sąrašas galėtų deleguoti po vicemerą.

Vilniaus rajono savivaldybės meras R. Duchnevičius, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) ir Lietuvos Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijų atstovai savivaldybėje pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Daugumą Vilniaus rajono taryboje šiuo metu turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija – krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS). Pastaroji taryboje turi 18 vietų iš 31. Socialdemokratai – 7, o Centro dešinės koalicija – 6.

ELTA primena, kad kovą vykusiuose savivaldos tarybų ir merų rinkimuose Vilniaus rajono mero rinkimus laimėjo Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas R. Duchnevičius, antrajame rinkimų ture įveikęs LLRA-KŠS atstovą Waldemarą Urbaną.

Tiesa, iš pradžių naujai išrinktam merui LLRA-KŠS partijos dominuojamoje savivaldybės taryboje atrasti sutarimą dėl bendro darbo sekėsi sunkiai. Dėl valdančiosios koalicijos savivaldybėje dar nebuvo apsispręsta R. Duchnevičius jau prisiekus mero pareigoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.