G. Paluckas apie TS-LKD prezidiumo sprendimą: liko sėdėti prie to, ką turi

Socialdemokratas Gintautas Paluckas sako, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumo sprendimas dėl premjerės Ingridos Šimonytės ateities poste buvo vienintelis logiškas konservatorių žingsnis. Pasak politiko, vidaus politikos krizę sukėlę konservatoriai nors ir išlaikė valdžią, tačiau prarado partijos reputaciją ir koalicijos partnerių pasitikėjimą.

Seimo posėdis,Seimas Paluckas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimo posėdis,Seimas Paluckas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 7:39 PM

„Iš tokios situacijos, kokią jie sukūrė – tai vienintelis tikėtinas, vienintelis logiškas sprendimas. Kitaip tariant, jie pasiėmė tai, kas jiems beliko. Reputaciją sugadino, pagarbos neteko, lygioje vietoje sukėlė sumaištį, koalicijos partnerius įsiutino, žmones prajuokino... Liko tik valdžia“, – Eltai komentavo G. Paluckas.

„Nuo pat pradžių taip ir turėjo gautis, tačiau nuostolių pridarė ir sau, ir visuomenei, ir koalicijos partneriams. Ir sėdi prie to, ką dar turi. Dar gerai, kad ir šito neišmetė į šiukšlių dėžę“, – ironizavo politikas.

Penktadienį porą valandų posėdžiavę konservatoriai išreiškė paramą I. Šimonytės Ministrų kabinetui ir prezidiumo nutarime akcentavo, kad premjerė ir Vyriausybė neturėtų asmeniškai prisiimti atsakomybės už ydingą kai kurių savivaldybių kanceliarinių išlaidų reglamentavimą.

Be to, nepaisant pastaruoju metu TS-LKD gretose tvyrojusių įtampų, prezidiumas išreiškė pasitikėjimą ir pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu. TS-LKD vadovybė akcentavo, kad Vyriausybei neatsistatydinant, privalu teikti kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus.

ELTA primena, kad premjerė I. Šimonytė ne kartą buvo patikinusi, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reikštų, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau Seimui nepalaikius TS-LKD siūlymo, premjerė sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje perdavė į TS-LKD prezidiumo rankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.