V. Čmilytė-Nielsen: konservatorių prezidiumo sprendimai yra racionalūs ir laukti

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad penktadienį posėdžiavęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos prezidiumas pasiekė racionalų sprendimą, paremdamas Ingridos Šimonytės vadovaujamą Vyriausybę. Todėl parlamento vadovė viliasi, kad valdančioji dauguma galės tęsti darbus ir konstruktyvų bendradarbiavimą.

V. Čmilytė-Nielsen: konservatorių prezidiumo sprendimai yra racionalūs ir laukti.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
V. Čmilytė-Nielsen: konservatorių prezidiumo sprendimai yra racionalūs ir laukti.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 7:13 PM

„Racionalūs sprendimai, kurių iš esmės ir laukta. Tai leidžia tęsti darbus ir, tikėtina, užtikrinti konstruktyvų koalicijos bendravimą“, – Eltai raštu perduotame komentare teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Penktadienio popietę į nuotolinį posėdį susirinkę TS-LKD partijos prezidiumo nariai apsisprendė – dabartinė konservatorės I. Šimonytės vadovaujama Vyriausybė turi tęsti pradėtus darbus.

Tokį sprendimą TS-LKD vadovybė priėmė po antradienį Seime žlugusio balsavimo dėl pirmalaikių Seimo rinkimų.

Porą valandų posėdžiavę konservatoriai išreiškė paramą I. Šimonytės ministrų kabinetui ir prezidiumo nutarime akcentavo, kad premjerė ir Vyriausybė neturėtų asmeniškai prisiimti atsakomybės už ydingą kai kurių savivaldybių kanceliarinių išlaidų reglamentavimą.

„TS-LKD Prezidiumas nepritaria, kad Ministrė Pirmininkė ir Vyriausybė atsistatydintų ir asmeniškai bei tuo pačiu instituciškai prisiimtų atsakomybę dėl vyravusios ydingos savivaldybių tarybų narių veiklai skiriamų lėšų naudojimo ir apskaitymo tvarkos“, – rašoma prezidiumo nutarime.

Be to, nepaisant pastaruoju metu TS-LKD gretose tvyrojusių įtampų, prezidiumas išreiškė pasitikėjimą ir pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu.

TS-LKD vadovybė akcentavo, kad Vyriausybei neatsistatydinant, privalu teikti kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus. Atsistatydinus buvusiai ministrei Jurgitai Šiugždininei, įsivėlusiai į vadinamąjį „čekiukų“ skandalą, ministerijai laikinai vadovauja teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.

ELTA primena, kad premjerė I. Šimonytė ne kartą buvo patikinusi, kad parlamentui pritrūkus politinės valios sušaukti naujus rinkimus, ji pasitrauks iš pareigų – tai reišktų, kad kartu su Vyriausybės vadove atsistatydintų ir visas ministrų kabinetas.

Tačiau Seimui nepalaikius TS-LKD siūlymo, premjerė sušvelnino savo pozicijas. Politikė pripažino, kad pareikšdama apie galimą atsistatydinimą „leido sau šiek tiek per daug“, todėl sprendimą dėl tolimesnio jos darbo Vyriausybėje perdavė į TS-LKD prezidiumo rankas.

Mažieji valdančiosios koalicijos partneriai primygtinai ragino TS-LKD prezidiumą priimti būtinus sprendimus kaip įmanoma greičiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.