Įtariamas vaikų tvirkinimu vyras dangstėsi nuoširdaus jų globėjo kauke

Už grotų atsidūrė žinomas klaipėdietis – renginių vedėjas, buvęs „Neptūno“ krepšinio klubo projektų ir vystymo vadovas, Viktoras Usovas. Jis įtariamas tvirkinęs nepilnamečius.

V.Usovas tikino, kad turėjo lytinių santykių tiktai su šešiolikmečiais.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
V.Usovas tikino, kad turėjo lytinių santykių tiktai su šešiolikmečiais.<br>„Vakarų ekspreso“ nuotr.
 Įtariama, kad 32-ejų V.Usovas, kurį teismas leido suimti mėnesiui, nusikaltimus vykdydavo tik naktimis įvairiuose automobiliuose – savuose, nuomojamuose ar pasiskolintuose.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
 Įtariama, kad 32-ejų V.Usovas, kurį teismas leido suimti mėnesiui, nusikaltimus vykdydavo tik naktimis įvairiuose automobiliuose – savuose, nuomojamuose ar pasiskolintuose.<br>Klaipėdos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-05-21 09:02, atnaujinta 2018-05-21 10:37

Įtariama, kad 32-ejų V.Usovas, kurį teismas leido suimti mėnesiui, nusikaltimus vykdydavo tik naktimis įvairiuose automobiliuose – savuose, nuomojamuose ar pasiskolintuose.

Jis visada elgėsi labai atsargiai, aukoms prisistatydavo esąs turtingas verslininkas iš Vilniaus ar garsaus verslininko sūnus, gydytojas ar masažuotojas.

Vaikų namų auklėtiniai ar socialiai pažeidžiami vaikai jo lytinę aistrą tenkindavo už atlygį – alkoholį, cigaretes, pinigus, gal net ir narkotines medžiagas.

Teisme vyras kaltę prisipažino iš dalies. Neva jis manęs, kad lytinio akto partneriams jau buvo suėję šešiolika, mat tokiu atveju laukia daug švelnesnė bausmė.

Vadino auksine širdimi

Prieš dešimtį metų vienos televizijos surengtuose Auksinių širdžių apdovanojimuose V.Usovas buvo pripažintas Jaunąja auksine širdimi.

Pristatant nominantą teigta, kad jis jaunimo reikalais užsiima nuo trylikos. Tuomet buvo net šešių jaunimo organizacijų narys.

O Klaipėdos vaikų namų auklėtiniai esą visada, net naktį, žino, kam skambinti, jei apima liūdesys ar užgriūva bėdos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorės Editos Kučinskienės, bendrauti su V.Usovu jai teko nuo 2010 metų.

Tuomet jis buvo Klaipėdos miesto jaunimo reikalų tarybos pirmininko pavaduotojas, vėliau ėmė vadovauti Labdaros ir paramos fondui „Gerumo versmė“.

„Dirbome su socialinės atskirties vaikais, vaikais iš rizikos šeimų, vaikų globos namų.

Viktoras buvo labai aktyvus, savo nuomonę ir daugybę idėjų turintis žmogus, vaikams negailėdavo savo laiko, su specialistų grupėmis net naktimis vykdavo į prekybos centrus ieškoti pamokų nelankančių vaikų, rasdavo rėmėjų renginiams, vaikų globos namams“, – prisiminė E.Kučinskienė. Ji teigė, kad jai nė mintis nekilo, kad jis dar kuo nors galėjo užsiiminėti.

Uostamiesčio pramogų pasaulio atstovai negali patikėti tuo, ką išgirdo.

Galėdavo suvaidinti bet ką

„Mane tiesiog ištiko šokas. Dažnai susitikdavome socialiniuose projektuose, ne kartą teikiau jam apdovanojimus už puikią veiklą. Prieš keletą metų jis dirbo vienos statybos kompanijos viešųjų ryšių ekspertu, tos kompanijos savininkas vaikų namams nupirkdavo buitinės technikos, skirdavo pinigų remontui.

Verslininkas nenorėjo garsintis, tad padėkas jam perduodavome per Viktorą“, – sakė renginių organizatorius Remigijus Žiogas.

Bendrovės „Pramogų burės“ vadovas Nerijus Ivanauskas teigė, kad iš įvairių įmonių sulaukdavo daugybės pagyrų, kai jų renginius vesdavo V.Usovas.

„Tai puikus specialistas – tikras profesionalas. Viktoras – puikus aktorius, gali per akimirką virsti bet kokiu personažu, labai dinamiškas, idealiai jaučia publiką – dirbo tiesiog virtuoziškai“, – sakė N.Ivanauskas.

Pasak V.Usovo bičiulių, jis buvo vienišius, nevartojo alkoholio ir nerūkė.

Bylinėjosi su J.Valančiūnu

Prieš porą metų V.Usovas nusprendė perimti Taikos prospekte buvusį boulingo klubą bei restoraną ir čia įkurti naktinį barą. Tačiau naujoji įstaiga teveikė gal tris mėnesius, o savininkui ne tik sukėlė krūvą rūpesčių, bet ir padarė daugybę skolų.

Problemų dėl pinigų V.Usovui nestigo.

2012 metais jis iš NBA žaidžiančio krepšininko Jono Valančiūno pasiskolino daugybę pinigų ir jų negrąžino. Teismo sprendimu beveik 43 tūkst. eurų vis dėlto teks atiduoti.

Klaipėdietis padėjo demaskuoti sukčius

Dar visai neseniai V.Usovą gyrė ir policijos kriminalistai, ir prokurorai.

Tuometis Klaipėdos „Neptūno“ projektų vadovas pareigūnams padėjo sulaikyti tarptautinę sukčių grupuotę, kuri iš futbolo klubo Pakruojo „Kruoja“ jau buvo išviliojusi 250 tūkst, eurų.

2014-ųjų rudenį jokių įtarimų iš pirmo žvilgsnio nekeliantį sukčių laišką gavo ir Klaipėdos „Neptūnas“. Tarptautinės korporacijos vadovu prisistatęs laiško autorius krepšinio klubui siūlė finansinę paramą mainais už reklamą.

Buvo teigiama, kad bendrovė Lietuvoje planuoja investicijas į nekilnojamąjį turtą, o savo prekės ženklą norėtų garsinti remdama krepšinį.

Pirmajam susitikimui 2014 metų lapkritį tuometis „Neptūno“ direktorius O.Kurauskas ir komandos projektų vadovas V.Usovas nuvyko į Milaną.

Solidžiai atrodantys tariami verslininkai išgirdę, kad Klaipėdos miesto savivaldybė klubui per metus skyrė 600 tūkstančių eurų, pasiūlė dvigubai didesnę sumą – 1,2 milijono eurų.

Jie nurodė, kad norėdami gauti 1,2 milijono eurų paramą Klaipėdos „Neptūno“ vadovai grynaisiais turi sumokėti 250 tūkstančių eurų. Tai esą patvirtintų, kad komandos finansinė padėtis gera ir jie neliks apgauti.

Vykdyti keistų reikalavimų „Neptūno“ vadovai neskubėjo. Besiaiškindami, kas yra komanda staiga susidomėję verslininkai, jie kreipėsi ne tik į tarptautines kompanijas, bet ir į Libano vyriausybę.

Paaiškėjus, jog tai – sukčių pinklės, V.Usovas iš smalsumo su tariamais verslininkais bendravo toliau. Kilus įtarimų, kad tai gali būti tie patys sukčiai, kurie pasisavino Pakruojo „Kruojos“ pinigus, V.Usovas pradėjo bendradarbiauti su Kriminalinės policijos biuru. Jis padėjo demaskuoti sukčius, jie buvo sulaikyti ir nuteisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.