Tarp 5 sulaikytų galimų plėšikų Klaipėdoje – 4 kartus teistas vaikinas

Klaipėdoje sulaikyti 5 asmenys, įtariama, vykdę plėšimus. Tarp įtariamųjų – 4 kartus už panašius nusikaltimus teistas vaikinas ir vienas nepilnametis.

Tarp 5 sulaikytų galimų plėšikų Klaipėdoje – 4 kartus teistas vaikinas.<br>Policijos nuotr.
Tarp 5 sulaikytų galimų plėšikų Klaipėdoje – 4 kartus teistas vaikinas.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2018, 10:12 AM, atnaujinta May 23, 2018, 1:16 PM

Klaipėdos kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė tris ikiteisminius plėšimų tyrimus ir perdavė šias bylas teismui.

Kaip informuoja Klaipėdos apskrities VPK, visi tyrimai baigti kaltinamaisiais aktais dėl sunkių nusikaltimų, ne vienu atveju – jau ne po kartą teistų įtariamųjų atžvilgiu. Pastebėta tendencija, kad visi nusikaltimai įvykdyti kaltininkams būnant apsvaigus nuo alkoholio.

Vasario pabaigoje įvykdžius net tris plėšimus Plungėje, V.Mačernio g. daugiabutyje, kaltinami trys 1998–2002 m. gimę vaikinai, kurių vienas nepilnametis.

Visi trys, būdami apsvaigę nuo alkoholio ir jo pritrūkę, naktį sumanė alkoholio atsargas pasipildyti pas minėto namo gyventojus.

Neturėdami pinigų iš trijų nukentėjusiųjų, panaudodami fizinį smurtą ir grasindami susidorojimu, kaltinamieji pagrobė per 300 eurų vertės įvairaus turto, tarp jo ir alkoholio. Iš trijų įtariamųjų vienas – 1998 m. gimęs – jau anksčiau 4 kartus teistas už analogiškus nusikaltimus.

Policijos pareigūnai sureagavo operatyviai, tad didžioji dalis daiktų rasta ir grąžinta nukentėjusiesiems.

Kovo viduryje vieno Bandužių g. Klaipėdoje namo bute pagrasinęs peiliu ir atėmęs nešiojamąjį kompiuterį ir mobiliojo ryšio telefoną (abu – per 200 eurų vertės) kaltinamas nukentėjusiojo anksčiau matytas 1995 m. gimęs klaipėdietis.

Tyrimo metu pareigūnai rado ir nukentėjusiajam grąžino pagrobtą turtą, be to, aptiko ir nusikaltimo įrankį – peilį, kurį kaltininkas, slėpdamas įvykio aplinkybes, melagingai nurodė išmetęs.

Trečioji byla policijos buvo pradėta balandžio viduryje po Klaipėdoje, prie naujosios turgavietės, įvykdyto plėšimo.

Jo metu įtariamasis – 1996 m. gimęs vaikinas – pagrobė 140 eurų vertės nukentėjusiojo išmanųjį telefoną panaudodamas žmogui sužaloti pritaikytą daiktą – kastetą.

Už neteisėtą disponavimą juo kaltinamasis taip pat traukiamas atsakomybėn. Tyrėjai telefoną surado ir grąžino nukentėjusiajam.

Už plėšimus ir kūno sužalojimus kaltinamasis jau teistas 6 kartus.

Jis suimtas trims mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.