Pažįstamą subadęs vyras už grotų praleis 11 metų

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas 58 metų Z. P. už pažįstamo nužudymą skyrė vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę, kurią turės atlikti pataisos namuose. Vyras nužudytojo broliui ir seseriai privalės atlyginti virš 3 tūkst. 600 eurų turtinę žalą ir 20 tūkst. eurų neturtinę žalą bei padengti 1 tūkst. eurų advokatų atstovavimo išlaidas.

Pažįstamą subadęs vyras už grotų praleis 11 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pažįstamą subadęs vyras už grotų praleis 11 metų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 3:47 PM, atnaujinta Dec 18, 2018, 3:51 PM

Kaip rašoma Klaipėdos apygardos teismo pranešime, kaltinamasis dažnai užsukdavo pas nukentėjusįjį, nes padėdavo jam buityje, pjaudavo žolę aplink Rietavo savivaldybės teritorijoje esančią sodybą. Šių metų rugsėjo 14 dieną būdamas apsvaigęs nuo alkoholio per išgertuves konflikto metu jis keturis kartus dūrė nukentėjusiajam peiliu, su kuriuo tądien buvo grybavęs, į įvairias kūno vietas. Nukentėjusysis įvykio vietoje mirė.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad teisiamasis visiškai pripažino savo kaltę, nors tokio poelgio motyvų ir negalėjo paaiškinti. Jo atsakomybę pasunkino aplinkybė, kad nusikalto būdamas neblaivus.

Pasak bylą išnagrinėjusio teismo, nors kaltinamasis ir teigė, kad visiškai pripažįsta padaręs nusikalstamą veiką, tačiau esmines įvykio aplinkybes nurodo skirtingai, nei nustatyta bylos duomenimis, be to, posėdžio metu jis neatsiprašė nukentėjusiųjų.

Atsižvelgęs į šiuos motyvus ir įvertinęs kaltinamojo asmenybę, teismas skyrė vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendį galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.