Merginai smogusio I. Mečajaus advokatas pasidalijo kovotojo versija, kas dėjosi tą vakarą

Teisėsauga toliau vykdo tyrimą dėl pernai Vilniaus centre įvykusio konflikto, po kurio, kaip įtariama, dziudo imtynininkas Ignas Mečajus smogė šalia jo atsidūrusiai merginai į veidą. Pareigūnai kol kas niekam įtarimų nėra pareiškę. 

I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumu<br>Facebook nuotr.
I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumu<br>Facebook nuotr.
I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumu<br>Facebook nuotr.
I.Mečajus kaltinamas dėl žiauraus merginos sumu<br>Facebook nuotr.
Dziudo Lietuvos čempiono Igno Mečajaus galimai sužalota mergina.<br>Facebook nuotr.
Dziudo Lietuvos čempiono Igno Mečajaus galimai sužalota mergina.<br>Facebook nuotr.
I.Mečajus yra vadinamas vienu talentingiausių Lietuvos dziudo kovotojų.
I.Mečajus yra vadinamas vienu talentingiausių Lietuvos dziudo kovotojų.
Daugiau nuotraukų (5)

Gytis Pankūnas, LRT.lt

Jan 23, 2019, 3:09 PM, atnaujinta Jan 23, 2019, 3:35 PM

Tuo metu kovotojo advokatas Dainius Dargevičius LRT.lt teigė, kad nors į policiją kreipėsi ir pats I. Mečajus, pareigūnai jo į apklausą dar nepasikvietė.

Advokatas kol kas negali pasakyti, kodėl jo ginamasis trenkė merginai, tačiau pažymi, kad kovotojas dėl įvykio jaučiasi nemaloniai.

Primename, kad praėjusių metų lapkričio 16 d. paryčiais, apie 4.40 val., policijoje buvo užfiksuotas pranešimas, kad sostinėje, Vilniaus g. 29, prie alaus baro „La Birra Pub“, vyksta muštynės. Atvykusiems pareigūnams vaikinas (gim. 1993 m.) pareiškė, kad jį ir jo draugę sumušė nepažįstamasis. Vaikinas parašė pareiškimą policijai.

Medikai nukentėjusiajam nustatė nosies lūžį, jis buvo nuvežtas į ligoninę. Merginai pirminės apžiūros metu nustatyta akies voko žaizda.

Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip buvo sužalota mergina (gim. 1997 m.), buvo paviešintas tik Kalėdų rytą. „Facebook“ paviešintame įraše buvo matyti, kaip nuo žemės atsikėlęs I. Mečajus itin stipriu dešinės rankos smūgiu trenkia stovinčiai merginai į veidą.

Tiesa, atsakymo, kodėl vaizdo įraše I. Mečajus keliasi nuo žemės, nebuvo pateikta. Mergina taip pat pasidalino nuotraukomis, kurios atskleidė, kaip ji buvo sužalota.

Praėjusių metų gruodį policijos pareigūnai patvirtino, kad į policiją dėl konflikto taip pat kreipėsi sužalota mergina ir pats I. Mečajus.

Tyrimas tebevyksta, I. Mečajus laukia apklausos

Praėjusių metų lapkritį, atsižvelgiant į minėtą istoriją, Vilniaus trečiasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo (Baudžiamojo kodekso 284 str.).

Vėliau tyrimą perėmė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba, tyrimą kuruoja Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Mindaugas Jancevičius.

Kaip LRT.lt informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė, minėtas ikiteisminis tyrimas tebevyksta, bet atliekamų procesinių veiksmų prokuratūra nekomentuoja.

„Ikiteisminiame tyrime įtarimai šiuo metu niekam nėra pareikšti. Nukentėjusiaisiais šiame tyrime yra pripažinti du asmenys“, – LRT.lt teigė prokuratūros atstovė.

LRT.lt kalbintas I. Mečajaus advokatas D. Dargevičius pasakojo, jog jo ginamasis laukia, kad pareigūnai jį iškvies į apklausą, kad I. Mečajus galėtų pateikti savo istorijos versiją.

„Mes laukiame, kol mus apklaus. Kai viešojoje erdvėje pasirodė ta informacija, Ignas keletą kartu nuėjo pas policijos pareigūnus, klausė, kada, kaip, kas bus. Tai jam atsakė: „Laukite, pakviesime“. [...] Tas tyrimas nėra keistas ar ypatingas. Matyt, pasirinkta tokia strategija, kad apklausia absoliučiai visus asmenis, dalyvavusius tame konflikte arba bent jau mačiusius konfliktą, ir tada kvalifikuoja padarytą ar nepadarytą nusikalstamą veiką“, – svarstė advokatas.

Vis dėlto D. Dargevičius su LRT.lt pasidalijo I. Mečajaus versija apie didelį rezonansą visuomenėje sukėlusį įvykį.

„Prie Igno priėjo kompanija, jis tai kompanijai kažkuo užkliuvo. Ten buvo ne vienas ir ne du asmenys. [...] Kur jūs matote (vaizdo įraše, kuriuo „Facebook“ pasidalino mergina – LRT.lt), kad jis keliasi, tai jis keliasi po smūgių. Ignui smūgiavo į galvą, jis nukrito, jam spyrė ir jis neteko sąmonės.

Ką jis galvojo, ar jis ką nors suvokė, atgavęs sąmonę, tikrai neatsakysiu. Ta mergina (kuriai smogė I. Mečajus – LRT.lt), kiek man yra žinoma, konflikte nedalyvavo, bet su ta kompanija yra pažįstama“, – pasakojo advokatas.

Jo teigimu, I. Mečajus, kuris taip pat nukentėjo muštynių metu, dar nėra matęs specialistų išvadų – abdukcijos – apie jo sužalojimus.

D. Dargevičius neslėpė, kad I. Mečajus po pernai įvykusio konflikto jaučiasi labai nemaloniai. Advokatas tvirtino, kad po socialiniame tinkle paviešinto vaizdo įrašo, kuriame matėsi, kaip kovotojas smogia merginai, I. Mečajus sulaukė grasinimų.

„Ingas labai išgyvena dėl įvykio. Jis yra neteistas, jokių administracinių nusižengimų neturi, yra ramaus būdo, tai jam, papuolus į pirmus žiniasklaidos puslapius, yra šokas.

Kai ta informacija pasirodė per Kalėdas, jis sulaukė 200 žinučių „Facebook“ su grasinimais, kad neva „pagausim, užmušim“. Ignas šių grasinimų rimtai nevertina, niekas jo gatvėje nepuolė, bet suprantate, kad tai patirti kiekvienam žmogui nebūtų malonu“, – LRT.lt pasakojo D. Dargevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.