Iš Dieveniškių kilpos cigaretes gabeno ir vilnietis, ir Šalčininkų rajono gyventojas

Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai sulaikė Vilniaus ir Šalčininkų rajono gyventojus, kurie automobilių slėptuvėse iš vadinamosios Dieveniškių kilpos gabeno kontrabandines cigaretes.

 Automobiliai ir cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.<br> VSAT nuotr.
 Automobiliai ir cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.<br> VSAT nuotr.
 Automobiliai ir cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.<br> VSAT nuotr.
 Automobiliai ir cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 8, 2020, 12:29 PM, atnaujinta Apr 8, 2020, 12:37 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, abu vyrai VSAT pareigūnams įkliuvo antradienį ties Šalčininkų rajono Širvių kaimu, kelyje Dieveniškės – Šalčininkai. Ši vieta yra prie išvažiavimo iš Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Iš pradžių VSAT pareigūnai patikrinti sustabdė link Šalčininkų važiavusį 56 metų Vilniaus gyventojo vairuotą automobilį „Volkswagen Passat“. Dokumentus tikrinusiems pasieniečiams kilo įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys. Dėl to nuspręsta „Volkswagen Passat“ patikrinti G.Žagunio užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus 1994 m. laidos transporto priemonės patikrinimą paaiškėjo, kad automobiliodegalų bake yra įrengta slėptuvė. Iš jos pasieniečiai ištraukė 2040 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Antradienį kiek vėliau G.Žagunio užkardos pasieniečiai toje pačioje vietoje patikrinti sustabdė automobilį „Audi A6“. Jį vairavo 25 metų Šalčininkų rajono gyventojas, kurį pernai pasieniečiai buvo sulaikę dėl kontrabandos gabenimo.

VSAT pareigūnai neužtruko išsiaiškinti, kad šio vyro vairuotame 1995 m. laidos automobilyje irgi yra įrengta slėptuvė. Atlikę išsamią apžiūrą pasieniečiai iš po „Audi A6“ degalų baku įrengtos slėptuvės ištraukė 500 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Šalčininkų rajono gyventojui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai irgi pradėjo administracinės bylos teiseną. Jam gresia bauda nuo 5460 iki 6000 eurų ir automobilio konfiskavimas.

Po apklausos vairuotojus pasieniečiai paleido. Jiems įteikti šaukimai atvykti į teismą, kur bus nagrinėjamos abi bylos.

Automobiliai ir cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.