Bus teisiami bažnyčias ir kitas įstaigas apvogę mažeikiškiai: du jų – nepilnamečiai

Prieš teismą stos į bažnyčias laužęsi vagystėmis kaltinami trys mažeikiškiai – 23-ejų ne kartą teistas vyras ir du nepilnamečiai.

Nuo vagišių nukentėjo ne viena įstaiga.<br>LR prokuratūros nuotr.
Nuo vagišių nukentėjo ne viena įstaiga.<br>LR prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2020, 9:50 AM

Kaip pranešė prokuratūra, šių metų kovą kaltinamasis E.M., pasinaudojęs savo kaip vyresnio pagal amžių autoritetu bei pažadėjęs už pavogtus ir parduotus daiktus duoti pinigų, su nepilnamečiais bandė įsibrauti į Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies bažnyčią.

Kovo 5-osios naktį vykdytas nusikaltimas baigėsi nesėkmingai – laužtuvu išlaužę šonines paradines bažnyčios duris, jie ketino pavogti aukų dėžutėje buvusius beveik 500 eurų, tačiau to padaryti nepavyko – suveikus signalizacijai į įvykio vietą atskubėjo apsaugos darbuotojai.

Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai, atlikę tyrimą, nustatė, kad be laužimosi į bažnyčią Mažeikiuose, kovo mėnesį buvo bandyta įsibrauti į dar devynis objektus Mažeikių mieste ir rajone, o šie nusikaltimai liovėsi įtariamiesiems skyrus suėmimą.

Tyrimo duomenimis, ta pati kaltinamųjų kompanija galėjo išlaužti Tirkšlių Kristaus Karaliaus bažnyčios duris ir pagrobti kelis aukų dėžutėje rastus eurus. Po kurio laiko tame pačiame miestelyje esančioje parduotuvėje jie išlaužė langą, duris, sudaužė viduje laikytus kiaušinius ir pabėgo.

Kaltinamieji apsilankė ir Ventos miestelyje, kur išlaužę parduotuvės duris pagrobė seife bei kasos aparate buvusius pinigus, kamerą, telefoną ir maisto prekių.

Po kelių dienų nuo šių įsilaužėlių nukentėjo Viekšnių miestelio gyventojai. Trijulė įsibrovė į Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus patalpas, kur sugadino kasos aparatą, po patalpas išbarstė rastus maisto produktus ir pagrobė pinigus. Tą patį rytą jie apsilankė ir priešais esančioje parduotuvėje, kur apgadino turtą ir pabėgo nespėję išlaužti antrųjų parduotuvės durų pasirodžius parduotuvės savininkui.

Viekšniuose taip pat įsilaužta į Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, veterinarijos vaistinę, individualią įmonę, muziejaus patalpas ir kirpyklą.

Iš viso byloje pareikšti ieškiniai beveik 4 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti.

Kaltinamieji savo kaltę pripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas už šiuos nusikaltimus numato įvairias bausmes, tarp kurių – ir laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių apylinkės teismo Mažeikių rūmams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.