Ratuoti kontrabandininkai tikrina pasieniečių budrumą

Iš Dieveniškių kilpos važiavusio vilniečio automobilyje „Hyundai Santa Fe“ pasieniečiai aptiko įrengtas slėptuves, o jose – 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Panašus atvejis šioje vietoje užfiksuotas ir pirmadienį.

Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 4, 2020, 12:23 PM

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, tikrino 60 metų Vilniaus gyventojo ir jo vairuoto automobilio „Hyundai Santa Fe“ dokumentus.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Todėl čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Vilnietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. „Hyundai Santa Fe“ VSAT pareigūnams pasirodė įtartinas, todėl buvo pristatytas į G.Žagunio užkardą, kur yra išsamiai apžiūrai skirtos patalpos.

Atlikus 2007 m. laidos automobilio patikrinimą paaiškėjo, kad po jo priekinėmis sėdynėmis ir dugne yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 2 tūkst. pakelių cigarečių „5 Minsk Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą vilniečiui gresia bauda nuo 5 tūkst. 200 iki 6 tūkst. eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti mašiną, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos vilnietį pasieniečiai paleido. Jis privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės saugomi G.Žagunio užkardoje.

Šią savaitę tai buvo antras toks atvejis prie išvažiavimo iš Dieveniškių kilpos. Pirmadienį G.Žagunio užkardos pareigūnams čia įkliuvo 32 metų Vilniaus gyventojas. Jo vairuotame „Opel Insignia“ įrengtose slėptuvėse pasieniečiai taip pat rado 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?