Pasieniečiai sulaikė įtartinus dokumentus pateikusį uzbeką ir lenką

Pasieniečiai savaitgalį sulaikė iš Lenkijos į Lietuvą automobiliais „Mercedes Benz“ ir „Hyundai Getz“ vykusius du užsieniečius. Patikros metu uzbekas pateikė fantazijos dokumentą, o lenkas ištiesė, įtariama, padirbtą ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą.

 Pasieniečiai sulaikė įtartinus dokumentus pateikusį uzbeką ir lenką.<br> VSAT nuotr.
 Pasieniečiai sulaikė įtartinus dokumentus pateikusį uzbeką ir lenką.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2021, 7:46 PM, atnaujinta Jan 25, 2021, 7:49 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, sekmadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Suvalkai – Marijampolė, patikrino iš Lenkijos įvažiavusio automobilio „Mercedes Benz“ ir juo vykusių asmenų dokumentus.

Latviškais numeriais pažymėtą transporto priemonę vairavusio vyro dokumentai buvo tvarkingi, tačiau kartu vykusio 22-ejų Uzbekijos piliečio pateiktas neva tarptautinis vairuotojo pažymėjimas iškart pasirodė įtartinas. Netrukus paaiškėjo, kad tai – vadinamasis fantazijos dokumentas, neegzistuojančio pavyzdžio pažymėjimas.

Pasieniečiai taip pat nustatė, kad uzbeko turėtos Šengeno vizos galiojimo laikas yra pasibaigęs, o vyras Nyderlanduose yra pateikęs prašymą dėl leidimo gyventi šioje šalyje. VSAT pareigūnai neleido uzbekui tęsti kelionės ir išlaipino jį iš automobilio. Po apklausos užsienietis uždarytas į areštinę. „Mercedes Benz“ vairuotojui leista vykti toliau.

Tą pačią dieną Kalvarijos užkardos pasieniečiai ten pat patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Hyundai Getz“. Vokietijoje registruotą transporto priemonę vairavo 31 metų Lenkijos pilietis. Jis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus automobilio dokumentus, tačiau užsieniečio ištiestas Ukrainos vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Po apklausos vyras uždarytas į areštinę, o automobilis „Hyundai Getz“ perduotas kartu vykusiam asmeniui, turėjusiam teisę vairuoti transporto priemonę.

Abiem užsieniečiams teks atsakyti už disponavimą suklastotais dokumentais ir jų panaudojimą. Dėl to Varėnos pasienio rinktinėje pradėti du ikiteisminiai tyrimai. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.