Prieš teismą stos vaikinai dėl internetu iš užsienio siųstų kvaišalų

Šiaulių apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui perduota baudžiamoji byla dėl galimos psichotropinių medžiagų kontrabandos. Trys jauni šiauliečiai kaltinami iš užsienio į Lietuvą siuntęsi kvaišalus. Vienas iš vaikinų jau anksčiau teistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis.

Prieš teismą stos vaikinai dėl internetu iš užsienio siųstų kvaišalų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Prieš teismą stos vaikinai dėl internetu iš užsienio siųstų kvaišalų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2021, 1:41 PM, atnaujinta Apr 19, 2021, 1:44 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, metu surinkta duomenų, kad trijulė galimai kvaišalus siuntėsi iš skirtingų tiekėjų Nyderlanduose ir Vokietijoje. Manoma, kad psichotropines medžiagas kaltinamieji užsakydavo internetu ir apmokėdavo iš anksto.

Tyrimo duomenimis, pirmąjį kartą 100 tablečių su psichotropine medžiaga siunta buvo gauta praėjusių metų pradžioje. Nors pristatymo adresą vyrai buvo pasirinkę Šiauliuose, tačiau siuntos nesulaukė, nes ją pirmiau pašto poste aptiko muitinės pareigūnai.

Antroji siunta po beveik dviejų mėnesių siųsta išgalvotam adresatui į Šiaulius. Šį kartą pareigūnai voką su psichotropine medžiaga rado vieno daugiabučio Šiauliuose pašto dėžutėje. Paskutinysis siuntinys su 101 tablete sulaikytas dar po dviejų dienų viename Šiaulių pašto skyrių.

Kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta arba nurodo prisidėję prie nusikaltimų tik iš dalies.

Baudžiamasis kodeksas už kontrabandą ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis numato įvairias bausmes, iš kurių griežčiausia – laisvės atėmimas iki 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.