Klaipėdos kriminalistai sulaikė du uostamiestyje siautėjusius plėšikus

Klaipėdos apskrities VPK KP Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie, kaip įtariama, per naktį galėjo apiplėšti du klaipėdiečius.

Klaipėdoje įkliuvo du plėšikai.<br>K.Bivainio asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje įkliuvo du plėšikai.<br>K.Bivainio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Jun 8, 2023, 2:09 PM

Kaip praneša Klaipėdos apskrities VPK, vienas ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus pranešimą, kad gegužės 18 d. apie 00 val. 30 min. Klaipėdoje, Debreceno gatvėje, parke, du nepažįstami vyrai, panaudodami fizinį smurtą, užpuolė 1994 m. gimusį vyrą – pargriovė ant žemės, sumušė ir reikalavo pinigų.

Vienam iš vyrų galimai pagrasinus peiliu, iš nukentėjusiojo buvo pagrobtos pučiamojo lietuvių liaudies muzikos instrumento dalys, mobiliojo ryšio telefonas „Xiaomi“ ir piniginė, kurioje buvo 7 eurai, mokėjimo bei nuolaidų kortelės. Patirtą žalą nukentėjusysis įvertino 500 eurų.

Tą pačią naktį buvo gautas ir kitas pranešimas, kuriame nurodoma, kad apie 03 val. 00 min., einant pėsčiųjų taku, šalia Naujakiemio gatvės, du vyrai užpuolė 1963 m. gimusį vyrą – pargriovė ant grindinio, iš kišenių ištraukę pagrobė mobiliojo ryšio telefoną „Nokia 3010“ ir piniginę, kurioje buvo 600 eurų bei banko mokėjimo kortelė. Žalą nukentėjusysis įvertino 665 eurais.

Pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl plėšimo (pagal LR BK 180 str.1 d., 180 str. 2 d.). Tikslinant įvykių aplinkybes, įtarta, kad abu nusikaltimus galėjo įvykdyti tie patys asmenys, todėl ikiteisminiai tyrimai buvo sujungti.

Gegužės 30 d. Klaipėdos apskrities VPK KP Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę daug neviešo pobūdžio veiksmų, sulaikė 1988 m. gimusį įtariamąjį. Kitą dieną buvo sulaikytas ir galimas jo bendrininkas, taip pat gimęs 1988 m.

Abu niekur nedirbančius, anksčiau už vagystes ir plėšimus jau teistus vyrus, teismas leido suimti dviem mėnesiams.

Plėšimą įvykdžiusiam žmogui pagal LR BK 180 str. 1 d. gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą – laisvės atėmimas iki 7 metų (pagal LR BK 180 str. 2 d.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.