Šiaulių apskrityje su kvaišalais sučiupti 6 žmonės: dalis jų įkliūva ne pirmą kartą

Po savaitgalio policijos suvestinės prisipildo gausiais įrašais apie neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Savaitgaliniam atsipalaidavimui kvaišalai tampa vos ne norma. Šiaulių ir Telšių apskričių tyrėjai per pastarąjį savaitgalį dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis ir narkotinėmis medžiagomis pradėjo 4 ikiteisminius tyrimus.

 Kvaišalai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
 Kvaišalai.<br>Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

Jun 8, 2023, 1:17 PM

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, birželio 3-iosios naktį Mažeikių m., Pavenčių g., policijos pareigūnai kontroliniam patikrinimui sustabdė automobilį „Volvo XC 703“, kurį vairavo 39 metų vyras. Bekontakčiu alkotesteriu patikrinus vairuotoją, šis buvo blaivus, tačiau jo elgesys kėlė įtarimą – į klausimus atsakinėjo vangiai, atrodė išsigandęs ir pasimetęs. Paklaustas, ar nėra vartojęs narkotinių medžiagų, mažeikiškis atsakė neigiamai. Tačiau pareigūnas pastebėjo, kad vairuotojas rankos delne turi kažką suspaudęs. Tai buvo folijos lankstinukas.

Prieš tai tvirtinęs, kad jokių draudžiamų daiktų, taip pat ir narkotinių medžiagų, jis neturi, mažeikiškis pripažino, kad folijoje – „žolė“ ir kad prieš pora valandų jis ją rūkė. Apsilankę mažeikiškio namuose, pareigūnai rado dar vieną folijos lankstinuką, tik jau su baltais milteliais, kurie, įtariama, taip pat yra kvaišalai. Vyrui dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką prieš keletą metų jis jau buvo teistas. O už tai, kad automobilį vairavo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, jam pradėta administracinė teisena.

Administracinių nusižengimų kodeksas už tai numato baudą nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.

Kitą naktį Mažeikiuose pareigūnams įkliuvo dar vienas kvaišalų gerbėjas. Kudirkos gatvėje esančiame parke patikrinę prieš vidurnaktį sutiktą įtartinai besielgiantį 18-metį, policijos pareigūnai jo kelnių kišenėje bei kuprinėje rado, įtariama, marihuanos. Atlikus šlapimo mėginio tyrimą, jaunuolio organizme rasta kanabinoidų pėdsakų.

Už psichotropinių medžiagų vartojimą jam taip pat buvo paskirta bauda, o už kvaišalų laikymą pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kelmėje – alkoholio ir narkotinių medžiagų kokteilis

Kelmės pareigūnai birželio 4-osios paryčiais savo mieste irgi sutiko narkotinėmis medžiagomis apsirūpinusį vaikiną. 23 metų kelmiškis svirduliavo S. Neries gatve. Akivaizdžiai buvo matyti, kad naktinėtojas neblaivus.

Užkalbintas policijos pareigūnų vaikinas pradėjo jaudintis. Nors jis tikino, kad jokių draudžiamų daiktų neturi, tačiau apžiūros rezultatai bylojo priešingai – iš jo kelnių kišenės buvo ištrauktas folijos ritinėlis, kuriame buvo supakuota specifinio kvapo, įtariama, augalinės kilmės narkotinė medžiaga, savo kojinėje jis slėpė šokoladinio batonėlio „Lion“ pakuotę, kurioje taip pat buvo folijos ritinėlis su, įtariama, augalinės kilmės kvaišalais, o rankinėje rasta cigaretė su galimai narkotine medžiaga.

Kelmiškis išsisukinėjo, kad visa tai priklauso ne jam, kad nežinantis nei kokios tai yra medžiagos, nei kaip jos pas jį atsidūrė. Taip pat tvirtino jokių narkotinių medžiagų nėra vartojęs. Tačiau atlikti testai parodė visai ką kita: alkoholio matuoklis jam nustatė vidutinį girtumą (1,93 prom.), o šlapimo mėginys – organizme esančią psichotropinę medžiagą – marihuaną. Už jos vartojimą jaunuoliui, kaip ir jau minėtiems mažeikiškiams, teks sumokėti baudą, o už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis – baudžiamoji atsakomybė.

Šiauliuose narkotines medžiagas aptiko pastabus praeivis

Na, o Šiauliuose nemažas paketas su baltais milteliais, įtariama, kvaišalais rastas šalia Šiaulių kalėjimo. Ant paketo buvo pririštas siūlas. Manoma, kad visa tai buvo skirta kalėjimo gyventojams, kuriuos narkotinės medžiagos turėjo pasiekti savadarbės suspausto oro patrankos šūviu. Kas atsitiko, kad šūvis tikslo nepasiekė, neaišku. Kvaišalus rado ir pareigūnams apie tai pranešė pastabus šiaulietis. Ar tai iš tikrųjų narkotinės medžiagos, paaiškės po specialistų tyrimo.

Naktį iš birželio 5-osios į 6-ąją Telšiuose patruliavę pareigūnai pamatė Žemaitės gatve skriejančius du paspirtukus. Sustabdžius juos paaiškėjo, kad vieno jų vairuotojas, 21 metų Telšių gyventojas, jiems yra puikiai pažįstamas, nes anksčiau buvo ne kartą sulaikytas vairuojantis automobilį, nors teisės vairuoti jis nėra įgijęs. Jaunuolis, matyt, apsisprendė daugiau nerizikuoti ir automobilį iškeitė į paspirtuką, kad išvengtų policijos pareigūnų dėmesio. Tačiau pareigūnai jam ypač atidūs, kadangi telšiškis anksčiau ne kartą buvo įkliuvęs su narkotinėmis medžiagomis. Apie tai byloja ne viena jam pradėta administracinė byla dėl narkotinių medžiagų vartojimo, o praėjusiais metais dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis jam buvo pradėtas ir baudžiamasis persekiojimas.

Šių metų kovo viduryje vaikinas, atlikęs bausmę, išėjo iš Šiaulių kalėjimo. Tačiau noras vartoti narkotines medžiagas, pasirodo, stipresnis net už baimę vėl grįžti už grotų. Naktį iš birželio 5-osios į 6-ąją jį sustabdę Telšių pareigūnai pas jį vėl rado narkotinių medžiagų – penkis folijos ritinėlius su augalinės kilmės medžiaga, keturias tabletes ir plastikinį maišelį su milteliais. Vyruko organizme medikai rado amfetamino. Telšiškis atsidūrė areštinėje, jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, o už jų vartojimą – administracinė teisena.

Merginai per balkoną perdavė kvaišalus

Joniškio policijos pareigūnai birželio 5 d. dėl neteisėto disponavimo kvaišalais buvo iškviesti į Joniškio rajono vaiko ir šeimos gerovės centrui priklausantį socialinį būstą, nes buvo pastebėta, kaip čia gyvenančiai nuo narkotinių medžiagų priklausančiai 23 metų moteriai per balkoną buvo perduotos narkotinės medžiagos. Apsilankiusios pas savo globotinę, socialinės darbuotojos ant lovos rado voką, kuriame buvo trys švirkštai su skaidriu skysčiu. Įtariama, kad moterį kvaišalais aprūpino jos motinos sugyventinis.

Kad 23 metų moteris atsidūrė narkotikų liūne – tai jos motinos „nuopelnas“. Už nepilnametės dukros lenkimą vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas 2016 metais motina buvo nuteista. Tačiau ir atlikusi bausmę dėl neteisėto disponavimo įvairiausiais kvaišalais ji nuolat turi problemų. Už jų vartojimą jai surašytas ne vienas administracinio nusižengimo protokolas, nes organizme nuolat randama įvairiausių narkotinių bei psichotropinių medžiagų – metamfetamino, metkatinonino, ekstazio, benzodiazepinų, marihuanos, amfetamino. Praėjusių metų vasarą jai, jos motinai bei tėvui buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo pirmos kategorijos narkotinių ar psichotropinių medžiagų pirmtakais (prekursoriais). Šios medžiagos buvo rastos šeimos gyvenamojoje vietoje. Ekspertai konstatavo, kad dviejuose 10 ml švirkštuose buvo psichotropinė medžiaga – metkatinonas ir I-os kategorijos narkotinių bei psichotropinių medžiagų pirmtakas (prekursorius) – pseudoefedrinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.