Kraupi drama Kelmės r.: sutuoktinių pora nuskendo vaikų akivaizdoje Praėjusią parą nuskendo 3 žmonės, per šiuos metus – 48

Kaip pranešime rašo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, dar neprasidėjus vasarai, ugniagesiams gelbėtojams jau tenka iš vandens traukti nuskendusiųjų kūnus.

Praėjusią parą nuskendo 3 žmonės,  per šiuos metus – 48.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Praėjusią parą nuskendo 3 žmonės,  per šiuos metus – 48.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-24 11:43, atnaujinta 2018-05-24 21:31

Šių metų gegužės mėnesį jie ištraukė 10 skenduolių.

Trečiadienį šalies vandens telkiniuose nuskendo net 3 žmonės, visi – Kelmės rajone.

Prieš vidurdienį buvo gautas pranešimas, kad Pašiaušės kaimo tvenkinyje prie kranto plūduriuoja skenduolis. Jį ištraukė Tytuvėnų ugniagesiai. Manoma, kad aptikti pernai lapkričio 25 d. dingusio vyriškio palaikai.

Apie 19 val. 30 min. pranešta, kad Valpainių kaimo tvenkinyje skęsta du žmonės. Į nelaimės vietą išskubėjo Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai.

Tyrimo duomenimis, pirmas į savo paties iškastą tvenkinį maudytis nuėjo sodybos šeimininkas. Įkandin 46 metų sutuoktinio atėjo ir bendraamžė žmona. Du nepilnamečiai vaikai buvo kieme.

Sumaištis kilo, kai ėmė skęsti šeimininkė. Netoliese buvęs sutuoktinis suskubo į pagalbą, bet ėmė skęsti pats. Vienas vaikas atskubėjo ir tėvams į vandenį numetė padangą, bet tai nebepadėjo – pora paniro po vandeniu.

Išsigandę vaikai nubėgo pas kaimynus ir ėmė šauktis pagalbos. Kaimynai iškvietė gelbėtojus, o patys nuskubėjo prie tvenkinio.

Deja, sutuoktinių išgelbėti nepavyko. Skenduolių palaikus ištraukė atskubėję ugniagesiai. Kūnai aptikti trys metrai nuo kranto. Nelaimės vietoje gylis siekė vos du metrus.

Tyrimą dėl nelaimės pradėję pareigūnai gavo duomenų, kad sutuoktiniai nelaimės vakarą buvo vartoję alkoholio. „Šią informaciją dar turi patvirtinti teismo medicinos ekspertai“, – sakė Telšių vyriausiojo policijos komisariato atstovė Aušra Blaževičienė.

Pasak Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Stasio Kvietkaus, sutuoktinių pora maudėsi tvenkinyje prie savo namų. Jį buvo išsikasę patys.

„Dažniausia nelaimių vandenyje priežastis, kad žmonės neįvertina rizikos, taip pat savo jėgų ir galimybių. Svarbu maudymuisi pasirinkti ir saugią vietą.

Jeigu žmonės išsikasa tvenkinius, turėtų įsirengti ir saugią vietą maudytis – kad nebūtų statūs krantai ir gilu. Nelaimių dažnai įvyksta ir pavartojus alkoholio“, – sakė jis.

Iš viso šiemet ugniagesiai ištraukė 48 skenduolius (pernai per tą patį laikotarpį – 39), iš jų 2 vaikus, bei išgelbėjo 21 gyventoją.

Daugiausia skenduolių iš vandens telkinių ištraukta Kauno (10), Vilniaus (9), Šiaulių (7), Klaipėdos (5) ir Tauragės (5) apskrityse.

Kad neįvyktų skaudi nelaimė, ugniagesiai gelbėtojai dar kartą įspėja – būkite atsargūs prie vandens telkinių: nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose, nestovėkite ir nežaiskite ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį.

Nesimaudykite pavalgę ar apsvaigę nuo alkoholio. Nenerkite staiga į vandenį, jeigu ilgai buvote saulėkaitoje. Per staigūs temperatūros pokyčiai sutraukia raumenis, gali sustoti kvėpavimas.

Neplaukite per toli nuo kranto, ypač už plūdurų, nes pervertinę jėgas galite nebesugebėti parplaukti į krantą. Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių.

Draudžiama maudytis karjeruose, kanaluose, priešgaisriniuose rezervuaruose, kūdrose, kur nėra įrengta paplūdimių ir kur nebudi gelbėtojai. Neišdykaukite valtyje, nes valtis gali apvirsti. Prižiūrėkite savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų.

Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.