Praėjusios paros eismo įvykiuose sužalota 19 žmonių, tarp jų – 3 nepilnametės

Eismo įvykių informacinės sistemos duomenimis, spalio 22 dieną, pirmadienį, įvyko 14 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės.

Pirmadienio eismo įvykiuose buvo sužeista 19 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Pirmadienio eismo įvykiuose buvo sužeista 19 žmonių.<br>Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 11:01 AM

Kaip informuoja Lietuvos kelių policijos tarnyba, sužeista 19 eismo dalyvių, tarp jų – 3 nepilnametės (2 keleivės, viena jų – 9 mėnesių, ir pėsčioji).

Tarp sužeistųjų – 7 vairuotojai, 6 pėstieji (5 – pėsčiųjų perėjose), 5 keleiviai ir dviračiu važiavusi moteris. Neblaivus vairuotojas, pirminiais duomenimis, dalyvavo 1 eismo įvykyje. Užfiksuoti 6 transporto priemonių susidūrimai (sužeisti 9 žmonės).

Esant šlapiai kelio dangai įvyko 9 įvykiai. Visi 6 pėstieji nukentėjo miestų gatvėse: Kaune – 3 įvykiai, taip pat Panevėžyje, Marijampolėje ir Mažeikiuose. 2-uose įvykiuose (Kauno ir Radviliškio rajonuose) sužeista po 3 žmones.

Policijos registruojamų įvykių registre įvesti 194 asmenų pranešimai apie techninius eismo įvykius. Per parą nustatyta daugiau nei 540 Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Išaiškinti 27 neblaivūs vairuotojai, 18 iš jų gresia baudžiamoji atsakomybė (nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas).

Transporto priemones vairavo, nors teisės tam neturi, 21 asmuo. Tarp pažeidėjų ir 22 neblaivūs dviračiais važiavę asmenys, 51 pėsčiasis, nepaisęs Kelių eismo taisyklių reikalavimų, 56 vairuotojai, naudojęsi mobiliojo ryšio priemonėmis vairuodami.

Ryte, apie 11 val. Vilkaviškio rajone, Paežerių kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A7 Marijampolė–Kybartai–Kaliningradas, automobilio „Audi A6 Avant“ vairuotojas, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio ir nesilaikydamas reikiamo atstumo, atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį ir sankryžoje į kairę sukusį „Toyota Corolla Verso“, vairuojamą 46 metų vyro. Susidūrimo metu nukentėjo „Audi“ 34 metų vairuotojas ir antrojo automobilio 26 metų keleivė, abu paguldyti į ligoninę.

Prieš vidurdienį, apie 11 val. 50 min. Kauno rajone, Narsiečių kaime, Vyčio Kryžiaus ir Sodų gatvių sankryžoje, 59 metų vyro vairuojamas automobilis „Mazda 2“ susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Hyundai Santa Fe“, kurį vairavo 29-erių moteris. Nuo smūgio abu automobiliai nuvažiavo nuo kelio, „Hyundai“ dar ir apvirto. Į Kauno klinikas nuvežti vairuotojai ir „Mazdos“ 58 metų keleivė, ji paguldyta į Chirurgijos skyrių.

Prieš antrą po pietų, apie 13 val. 45 min. Plungėje, Rietavo ir Liepų gatvių sankryžoje, dviračiu važiavusią 76 metų moterį partrenkė į kairę sukęs automobilis „VW Caddy“, vairuojamas 48 metų vyro. Nukentėjusi dviratės transporto priemonės vairuotoja nuvežta į ligoninę.

Vakare, apie 18 val. 28 min. gautas pranešimas, kad Kelmės rajone, Pavydų kaime, nuo kelio Kelmė–Tytuvėnai yra nuvažiavęs ir apvirtęs automobilis. „Audi A4“ nesuvaldytas kelio vingyje į kairę, kelio danga buvo šlapia. Automobilį vairavusiam 21 metų vaikinui alkoholio kiekio matuokliu nustatytas vidutinis (1,62 promilės) girtumas. Ligoninėje jaunuoliui (galvos sumušimai) gydytojai suteikė pirmąją pagalbą.

Apie 18 val. 35 min. Kaune, Pramonės prospekto ir Chemijos gatvės žiedinėje sankryžoje, lyjant, susidūrė automobilis „Audi Q5“, vairuojamas 23 metų moters, ir automobilis „Opel Signum“, kurį vairavo 31-erių vyras. Iš įvykio vietos į Kauno klinikas išvežta „Opel“ keleivė. 9 mėnesių mergytei, pirminiais duomenimis, nustatytas kaklo patempimas.

Vėliau, apie 18 val. 53 min. Kaune, Kęstučio ir A. Mickevičiaus gatvių sankryžoje (apšviesta), keturratė motorinė transporto priemonė „Ligier Nova“, vairuojama 16 metų paauglio (teisę vairuoti turi), esant šlapiai kelio dangai ir lyjant, pėsčiųjų perėjoje kliudė 55 metų moterį. Gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, ji išleista į namus.

Po aštuntos vakaro, apie 20 val. 10 min. Radviliškio rajone, Gulbinų kaime, kelyje Šiaulėnai–Šaukotas–Pašušvys, 18-metė mergina, vairuodama automobilį „Audi A4 Avant“, nepasirinko saugaus važiavimo greičio. Esant šlapiai kelio dangai, tiesiame ruože, automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Nukentėjo 3 merginos: vairuotoja (paguldyta į ligoninę), 17 ir 18 metų keleivės.

Apie 20 val. 20 min. Mažeikiuose, Sedos gatvėje (apšviesta), 64 metų vyro vairuojamas automobilis „Audi A6“ pėsčiųjų perėjoje nepraleido iš kairės pusės į perėją įėjusios pėsčiosios ir ją parbloškė. 47 metų moteris paguldyta į ligoninės Reanimacijos skyrių. Kartu su ja buvusi 12 metų mergaitė nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.