Praėjusios paros avarijose nukentėjo 7 žmonės

Lietuvos kelių policija informuoja, kad vasario 18 dieną, pirmadienį, Eismo įvykių informacinėje sistemoje įvesti 7 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Sužeisti 7 eismo dalyviai, tarp jų – 5 vairuotojai.

 Praėjusios paros avarijose nukentėjo 7 žmonės.<br> LKPT nuotr.
 Praėjusios paros avarijose nukentėjo 7 žmonės.<br> LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 10:22 AM, atnaujinta Feb 19, 2019, 10:32 AM

Esant šlapiai kelio dangai įvyko 2 eismo įvykiai, slidžiame kelyje susidūrė 2 automobiliai. Neblaivūs vairuotojai eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, pirminiais duomenimis, nesukėlė.

Per parą gauti 164 asmenų pranešimai apie techninius eismo įvykius (žmonės nenukentėjo).

Išaiškinta 540 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau negu 1,5 promilės girtumas (Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d.).

Ryte (apie 9 val. 30 min.) Panevėžyje, Parko gatvėje, esant slidžiai (apledėjusiai) kelio dangai, susidūrė dviejų moterų vairuojami automobiliai. Dėl saugaus atstumo nesilaikymo „Peugeot 407“ atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį „Mazda 3“.

Susidūrimo metu nukentėjo „Mazdos“ 40 metų vairuotoja (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Pavakarę (apie 16 val. 58 min.) Kaune, Petrašiūnuose, R. Kalantos gatvės ir Ateities plento sankryžoje, automobilio „Alfa Romeo“, vairuojamo 28-erių vyro, nepraleido iš šalutinio kelio į pagrindinį įvažiavęs ir kairėn sukęs automobilis „Opel Antara“.

66 metų šio automobilio vairuotoją greitosios medicinos pagalbos ekipažas išvežė į ligoninę. Vyrui, pirminiais duomenimis, sumušta galva.

Vidurdienį Šiauliuose, Dvaro ir P. Lukšio gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio išvažiavęs 63 metų vyro vairuojamas automobilis „Ford Kuga“ susidūrė su automobiliu „Renault Mégane Scénic“.

Nukentėjo šį automobilį vairavęs 34 metų vyras, jis nuvežtas į ligoninę (paskirtas ambulatorinis gydymas).

Apie 18 val. 24 min. gautas pranešimas apie eismo įvykį Kalvarijoje, Dariaus ir Girėno gatvėje. Policijos pareigūnai, nuvykę į įvykio vietą, rado automobilį BMW 530D ir jo 19 metų vairuotoją. Pirminiais duomenimis, šis automobilis priekine dešinės pusės dalimi kliudė į važiuojamąją kelio dalį (ne pėsčiųjų perėjoje) įbėgusį vyrą.

38 metų pėsčiasis sunkios būklės (daugybiniai sužeidimai) paguldytas į Marijampolės ligoninės Reanimacijos skyrių.

Vilniuje 4-iuose įvykiuose sužeisti 4 žmonės. Po vidurdienio (apie 12 val. 08 min.) Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių sankryžoje, į kairę sukdamas 48 metų vyro vairuojamas automobilis „Peugeot Boxer“ nepraleido per pėsčiųjų perėją ėjusios moters ir ją kliudė.

Nukentėjo 61 metų pėsčioji (nustatytas bendras kūno sumušimas), ji iš ligoninės išleista į namus.

Prieš trečią po pietų sostinėje, Žirnių gatvėje, ties nuvažiavimu nuo Dariaus ir Girėno gatvės (po viaduku), susidūrė 66 metų vyro vairuojamas automobilis „VW Passat“ ir dviratininkas.

Sužeidimus patyrė dvirate transporto priemone važiavęs 58 metų vyras, jis paguldytas į ligoninės Chirurgijos skyrių.

Po vidurdienio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai gavo pranešimą iš Kauno klinikų. Į šią ligoninę kreipėsi 35 metų moteris, kuri nurodė, kad dalyvavo eismo įvykyje ryte, apie 8 val., Vilniuje, Tūkstantmečio gatvėje. Jos vairuojamas automobilis „Citroën C5“ atsitrenkė į atsarginį ratą, kuris nukrito nuo priekyje važiavusio krovininio automobilio „Mercedes-Benz Sprinter“, vairuojamo 21 metų vaikino.

Vairuotojai užpildė eismo įvykio deklaraciją. Pirminiais duomenimis, moteriai gydytojai nustatė daugybinius kūno sumušimus (išleista gydytis ambulatoriškai).

Lietuvos kelių policijos tarnyba primena vairuotojams keletą svarbių Kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Prieš pradėdamas važiuoti, prieš persirikiuodamas ir kitaip keisdamas važiavimo kryptį, vairuotojas privalo įsitikinti, kad tai daryti saugu, ir duoti kelią (nekliudyti) kitiems eismo dalyviams.

Įvažiuodamas į kelią iš esančių šalia jo teritorijų, vairuotojas privalo duoti kelią juo važiuojančioms transporto priemonėms (dviračiams ir kitoms)

Persirikiuodamas vairuotojas privalo duoti kelią transporto priemonėms, važiuojančioms gretima eismo juosta ta pačia kryptimi. Jeigu ta pačia kryptimi važiuojančios transporto priemonės persirikiuoja kartu, vairuotojas privalo duoti kelią dešinėje esančiai transporto priemonei.

Jeigu eismas labai intensyvus ir visos eismo juostos užimtos, keisti eismo juostą leidžiama tik prireikus pasukti, apsisukti ar sustoti.

Sukdamas į kairę (apsisukdamas) ne sankryžoje, vairuotojas privalo duoti kelią priešinga kryptimi važiuojančioms transporto priemonėms.

Važiuodamas atbulas, vairuotojas privalo duoti kelią kitiems eismo dalyviams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.