Varėnos rajone dingusio kario paieškų atomazga: jaunuolis rastas negyvas

Paaiškėjo daugiau kaip mėnesį ieškoto 19 metų varėniškio Edvino Jančiausko likimas - trečiadienį vaikino kūnas rastas Ilgio ežere (Varėnos r.). Šią žinią patvirtino Alytaus vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė.  

 E.Jančiausko kūnas aptiktas Ilgio ežere.<br> „Facebook“ nuotr.
 E.Jančiausko kūnas aptiktas Ilgio ežere.<br> „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 9:33 PM

Kovo 16-osios vakare E.Jančiauskas su draugais pramogavo Laukininkėlių kaime (Varėnos r.), prie Ilgio ežero esančioje sodyboje. 

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad bičiuliai jį paskutinį kartą matė apie vidurnaktį. Atsibudę ryte jie draugo nerado ir pamanė, kad E.Jančiauskas tiesiog išvyko į namus. Tik apie 14 valandą paaiškėjo, kad namų jaunuolis nepasiekė. 

Tuomet artimieji kreipėsi pagalbos į policijos pareigūnus, pastarieji pradėjo paiešką. Vaikino aktyviai ieško tiek policijos pareigūnai, tiek draugai, tačiau sunkus jų darbas kol kas nebuvo sėkmingas.

E.Jančiauskas buvo apsirengęs mėlyna striuke, mėlynais džinsais ir juodais sportiniais bateliais. Jis yra 190 cm ūgio, stambaus kūno sudėjimo, šviesių plaukų.

Trečiadienį apie 14 valandą žvejys policijos pareigūnams pranešė Ilgio ežere pamatęs plūduriuojantį žmogaus kūną. Gelbėtojai jį ištraukė, o artimieji patvirtino, kad tai - E.Jančiausko kūnas. 

Teismo medicinos ekspertas ant kūno jokių smurto žymių nepastebėjo. Mirties priežastis paaiškės atlikus ekspertizę, tačiau spėjama, kad jaunuolis tiesiog paskendo.  

Pasak K.Janulevičienės, vos gavus pranešimą apie dingusį jaunuolį, į įvykio vietą išvyko kinologas su šunimi, tyrėjai apklausė E.Jančiausko draugus. Jiems draugo dingimas taip pat buvo netikėta staigmena.

Paieškos vyko ir kitomis dienomis, vietovė žvalgyta pasitelkus droną ir pasieniečių sraigtasparnį, narai žvalgė ežerą bei netoli sodybos esančius tvenkinius. Kovo 22-ąją surengtose paieškose dalyvavo daugiau kaip 100 policijos pareigūnų ir savanorių. 

Kelis kartus tyrėjai gavo vietos gyventojų pranešimus neva jie matė E.Jančiauską jau po to, kai prasidėjo jaunuolio paieška.  

„Pranešimai buvo patikrinti ir nepasitvirtino“, - pranešė K.Janulevičienė.

E.Jančiauskas mokėsi Varėnos „Ryto“ vidurinėje mokykloje, vėliau tarnavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-ojoje rinktinėje. Varėniškis kurį laiką buvo išvykęs dirbti į užsienį, taip pat užsiėmė automobilių remontu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.