COVID-19 ugdymo įstaigose: laikinai uždaryta viena mokykla, ministerija ragina ir toliau dalinti greituosius testus į namus

Sparčiai kylant naujų užsikrėtimų COVID-19 kreivei, situacija sudėtingėja ir ugdymo įstaigose. Švietimo, mokslo ir sporto ministrės patarėjas Dainoras Lukas pranešė, kad savaitei į nuotolinį ugdymą pasitraukė jau viena mokykla, neatmetama, kad netrukus jų padaugės. Tačiau jis pabrėžė, kad moksleivius išlaikyti klasėse padeda ir naujai priimta tvarka dėl į namus dalijamų greitųjų testų – tą ministerija ragina daryti ir toliau.

Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus asociatyvi nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Mokykla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 21, 2022, 12:03 PM, atnaujinta Jan 21, 2022, 3:24 PM

Kaip naujienų portalui lrytas.lt teigė švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės patarėjas, karantinas nuo penktadienio paskelbtas vienoje šalies mokykloje – Marijampolės Rimanto Stankevičiaus progimnazijoje.

„Ji į nuotolinį ugdymą išeina savaitei. Mokyklos dėl ligos ir izoliacijos negali lankyti 190 iš 643 mokinių, koronaviruso infekcija nustatyta 43 mokiniams. Mokykloje testuojasi apie pusę mokinių, o tai leido nuo pat rugsėjo valdyti situaciją“, – komentavo D.Lukas.

Pasak jo, nepalanki epidemiologinė situacija leidžia prognozuoti, kad nuo kitos savaitės laikinai į nuotolinį mokymą turės pasitraukti ir daugiau mokyklų.

ŠMSM atstovas aiškino, jog nuotoliniu būdu šiuo metu mokosi apie 100 klasių – tai sudaro maždaug 0,8 proc. 

„Džiugu, kad mokyklos stengiasi reaguoti į situaciją, kontroliuoja padėtį ir stengiasi operatyviai trumpam (nuo 7 iki 14 dienų) išeiti į nuotolinį ugdymą, kad paskui vėl visi vaikai sugrįžtų į mokyklas.

Taip pat prašome visų mokyklų pasirūpinti nuotoliniu ugdymu visiems izoliacijoje esantiems vaikams“, – sakė D.Lukas.

Naujausiais duomenimis, šiuo metu ugdymo įstaigose per pastarąsias 14 dienų užfiksuoti 434 aktyvūs protrūkiai ir 1413 atvejų juose. Pasak D.Luko, statistika pasikeitė, nes iš vertinamo laikotarpio iškrenta atostogų laikotarpis, trukęs iki sausio 10 dienos.

Jis pažymėjo, kad apie mokyklų uždarymą kol kas nėra galvojama, ugdymo įstaigos ir toliau kiekvieną penktadienį moksleiviams į namus dalija greituosius COVID-19 antigeno testus. 

„Neabejojame, kad tai padeda išlaikyti mokyklas saugias ir atviras. Prašome savivaldybių užsakinėti testus iš Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos ir dalinti vaikams penktadieniais.

Tai padeda užtikrinti, kad į mokyklas ateitų tik sveiki, koronaviruso infekcija nesergantys vaikai“, – teigė D.Lukas.

Mokyklos dėl ugdymo proceso gali apsispręsti pačios, tvarka numatyta ČIA.

Praėjusią parą nustatyti 6478 nauji COVID-19 atvejai, mirė 12 žmonių, rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

11 mirusiųjų buvo nepaskiepyti arba paskiepyti nepilnai.

Praėjusią parą 752 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze, iš viso paskiepyti 9354 asmenys.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 982 COVID-19 sergantys pacientai – maždaug 100 mažiau nei prieš parą, 91 iš jų – reanimacijoje.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų toliau auga ir siekia 2117,6 atvejo. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis taip pat auga ir siekia 26,5 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.