Egipto Sinajaus pusiasalyje žuvo 3 kariai ir 30 džihadistų

Egipto neramiame Sinajaus pusiasalyje, kur kariuomenė kovoja su ekstremistų judėjimu „Islamo valstybė“, pastarąją savaitę žuvo trys kariai ir 30 džihadistų, trečiadienį pranešė kariškiai.

Egipto neramiame Sinajaus pusiasalyje, kur kariuomenė kovoja su ekstremistų judėjimu „Islamo valstybė“, pastarąją savaitę žuvo trys kariai ir 30 džihadistų, trečiadienį pranešė kariškiai<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Egipto neramiame Sinajaus pusiasalyje, kur kariuomenė kovoja su ekstremistų judėjimu „Islamo valstybė“, pastarąją savaitę žuvo trys kariai ir 30 džihadistų, trečiadienį pranešė kariškiai<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 2:35 PM, atnaujinta Apr 25, 2018, 2:37 PM

Nuo vasario 9 dienos, kai kariuomenė pradėjo didžiulio masto operaciją prie džihadistus „Sinajus 2018“, pusiasalyje nukauta apie 200 islamistų kovotojų ir žuvo mažiausiai 33 kariai, rodo oficialūs duomenys.

Tarp nukautų kovotojų yra Nasseras Abu Zaqulas  – „pagrindinis teroristų grupuotės vadas Sinajuje“, nurodė armija, apie jo žūtį paskelbusi praėjusią savaitę.

Per operaciją areštuoti daugiau nei 170 įtariamų džihadistų.

Egipte pastaraisiais metais kovotojai įvykdė ne vieną kruviną išpuolį. Atakų smarkiai padaugėjo, kai 2013 metais armija po didžiulio masto antivyriausybinių protestų nuvertė pirmąjį laisvai išrinktą Egipto prezidentą – islamiškų jėgų remtą Mohamedą Mursi.

Džihadistai nužudė šimtus karių, policininkų ir civilių. Dažniausiai atakos rengiamos Sinajaus šiaurėje, bet jų pasitaiko ir kitur Egipte.

Lapkritį prezidentas Abdel Fattahas al Sisi įsakė saugumo pajėgoms per tris mėnesius susigrąžinti Sinajaus kontrolę. Vėliau šis terminas buvo pratęstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance