Ebolos viruso aukų skaičius Kongo Demokratinėje Respublikoje išaugo iki 26

Kongo Demokratinės Respublikos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad Ebolos viruso aukų skaičius, mirus dar vienam žmogui, padidėjo iki 26.

Kongo Demokratinės Respublikos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad Ebolos viruso aukų skaičius, mirus dar vienam žmogui, padidėjo iki 26.<br>„Reuters“ nuotr.
Kongo Demokratinės Respublikos sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad Ebolos viruso aukų skaičius, mirus dar vienam žmogui, padidėjo iki 26.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2018, 3:40 PM, atnaujinta May 20, 2018, 3:42 PM

Ligos protrūkis fiksuojamas šalies pietvakarinėje Pusiaujo provincijoje. Taip pat patvirtinti keturi nauji užsikrėtimo Ebolos virusu atvejai, skelbiama ministerijos pranešime, išplatintame ankstų sekmadienio rytą. Iš viso per šį hemoraginės karštligės protrūkį šalyje užfiksuoti 46 atvejai, įskaitant 21 patvirtintą ligos atvejį, 21 tikėtiną ir keturis įtariamus atvejus.

Šalies prezidentas Josephas Kabila pranešė, kad šalies vyriausybė šeštadienį nusprendė padidinti finansavimą atsakui į Ebolos hemoraginės karštligės protrūkį, kuris šiuo metu viršija 4 mln. JAV dolerių (3,4 mln. eurų).

Ebolos viruso išplitimas iš vieno kaimiškojo rajono į Mbandakos miestą, kuriame gyvena daugiau nei milijonas žmonių, kelia didelį nerimą, nes mirtina liga gali dar greičiau plisti tankiai gyvenamuose miestuose.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį nusprendė neskelbti protrūkio Konge pasauline kritiška padėtimi, tačiau nurodo, kad ligos plitimo pačioje šalyje rizika yra „labai didelė“. PSO taip pat perspėjo devynias kaimynines šalis, kad joms kylanti grėsmė taip pat yra didelė.

Skelbiama, kad dabar kovai su ligos protrūkiu ketinama panaudoti eksperimentinę vakciną. Nors vakcina dar yra bandymų stadijos, ji buvo efektyvi kovojant su Ebolos viruso protrūkiu Vakarų Afrikoje prieš kelerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.