Švedijos valdžia išsiuntinės gyventojams brošiūrą „Jeigu kiltų karas“

Švedijos valdžia pirmą kartą per 57 metus išsiuntinės kiekvienam iš 4,8 milijono šalies namų ūkių brošiūrą „Jeigu kiltų karas“, turinčią geriau parengti gyventojus karinei situacijai ir terorui, taip pat informaciniam poveikiui.

 Švedijos valdžia pirmą kartą per 57 metus išsiuntinės kiekvienam iš 4,8 milijono šalies namų ūkių brošiūrą „Jeigu kiltų karas“, turinčią geriau parengti gyventojus karinei situacijai ir terorui, taip pat informaciniam poveikiui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Švedijos valdžia pirmą kartą per 57 metus išsiuntinės kiekvienam iš 4,8 milijono šalies namų ūkių brošiūrą „Jeigu kiltų karas“, turinčią geriau parengti gyventojus karinei situacijai ir terorui, taip pat informaciniam poveikiui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2018, 3:19 PM, atnaujinta May 21, 2018, 3:22 PM

Tai pirmadienį pranešė Civilių gyventojų saugos valdybos generalinis direktorius Danas Eliassonas.

„Švedija yra saugesnė už daugelį šalių, bet esama grėsmių, – pažymėjo brošiūrą vyriausybės nurodymu parengusios žinybos vadovas. – Svarbu, kad mes būtume pasirengę pasirūpinti savimi kelias dienas, kol vėl pradės veikti sistemos“. D. Eliassono nuomone, didžiausios grėsmės dabar yra klimato pokyčiai, padėtis saugumo srityje ir priklausomybė nuo interneto.

Pirmą kartą tokios instrukcijos Švedijoje buvo platinamos Antrojo pasaulinio karo metais. Devintajame dešimtmetyje brošiūros „Jeigu kiltų karas“ rengimo praktikos buvo atsisakyta, bet dabar nuspręsta ją atnaujinti. Naujojoje publikacijoje informuojama, kaip reikia būti pasiruošusiems teroro aktams, gamtos katastrofoms ir karui, taip pat melagingoms naujienoms.

Anot projekto vadovės Christinos Andersson, daugelis švedų nori „konkrečių patarimų pasaulyje, kurį jie laiko gana nestabiliu“. „Mes turime prisiimti atsakomybę ir suteikti žmonėms konkrečių patarimų, kad jie jaustųsi galį turėti įtakos savo saugumui, – sakė ji. – Svarbiausia – turėti maisto produktų ir vandens atsargų, šilumos ir ryšį“.

Informacija 13-ka kalbų bus prieinama ir žinybos tinklalapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas