Pekinas neatmeta galimybės, kad prekybos santykiuose su JAV gali vėl atsirasti įtampa

Pekinas negali garantuoti, kad JAV ir Kinijos prekybos santykiuose ateityje nekils problemų ar įtampos, pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.

 Pekinas negali garantuoti, kad JAV ir Kinijos prekybos santykiuose ateityje nekils problemų ar įtampos, pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pekinas negali garantuoti, kad JAV ir Kinijos prekybos santykiuose ateityje nekils problemų ar įtampos, pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AP, „Interfax“ ir lrytas.lt inf.

May 22, 2018, 9:48 AM, atnaujinta May 22, 2018, 9:51 AM

„Negalime patikinti, kad šalių santykiuose ateityje nekils trinties ir nesutarimų“, – pareiškė Lu Kangas.

Jis pabrėžė, jog Pekinas siekia santykių, naudingų abiem šalims.

„Jeigu vyriausybės sugebės pasiekti susitarimą, kuris bus priimtinas abiem šalims, abi vyriausybės, be jokios abejonės, turės jo laikytis. Manome, kad toks rezultatas nudžiugintų ir abiejų valstybių piliečius bei verslą, taip pat tarptautinę bendruomenę“, – pridūrė Lu Kangas.

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas pažymėjo, kad JAV iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino pareiškimai parodė, jog prekybos karo tikisi išvengti abi šalys.

S. Mnuchinas anksčiau pareiškė, kad JAV ir Kinija per neseniai įvykusias derybas iš tiesų atsisakė idėjos nustatyti abipusius importo muitus.

Kinijos vicepremjeras Liu He savo ruožtu pažymėjo, kad šalys sutiko imtis priemonių, kurios leistų užkirsti kelią tarpusavio prekybos karui.

Po savaitgalį įvykusio eilinio derybų rato JAV ir Kinijos atstovai paskelbė pranešimą, kuriame nurodyta, jog Kinija sutinka imtis priemonių, kad padidintų amerikietiškų prekių ir paslaugų importą ir sumažintų JAV prekybos deficitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.