Užsienio žurnalistai vyksta į Šiaurės Korėją stebėti branduolinio objekto likvidavimo

Užsienio žurnalistai antradienį vyksta į Šiaurės Korėją stebėti pažadėto branduolinių bandymų poligono likvidavimo, kuris yra laikomas geros valios gestu prieš planuojamą viršūnių susitikimą su Jungtinėmis Valstijomis.

Užsienio žurnalistai antradienį vyksta į Šiaurės Korėją stebėti pažadėto branduolinių bandymų poligono likvidavimo, kuris yra laikomas geros valios gestu prieš planuojamą viršūnių susitikimą su Jungtinėmis Valstijomis. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Užsienio žurnalistai antradienį vyksta į Šiaurės Korėją stebėti pažadėto branduolinių bandymų poligono likvidavimo, kuris yra laikomas geros valios gestu prieš planuojamą viršūnių susitikimą su Jungtinėmis Valstijomis. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2018, 11:25 AM, atnaujinta May 22, 2018, 11:27 AM

Dešimtys reporterių iš Kinijos, JAV ir Rusijos išskrido užsakytu lėktuvu iš Pekino, pranešė kinų valstybinis transliuotojas CGTN. Televizija parodė, kaip žurnalistai lipa į nedidelį lėktuvą su nupiešta Šiaurės Korėjos vėliava.

Žurnalistai informuos apie Pungjė-ri branduolinių bandymų poligono, esančio kalne šalies šiaurės rytuose, sunaikinimą, planuojamą kažkuriuo metu nuo trečiadienio iki penktadienio.

Naujienų agentūra „Agence France-Presse“ ir kai kurios kitos didžiosios žiniasklaidos organizacijos nebuvo pakviestos.

Pungjė-ri poligone nuo 2006 metų Šiaurės Korėja įvykdė visus šešis savo branduolinius bandymus. Naujausias ir kol kas galingiausias bandymas buvo įvykdytas pernai rugsėjį; Pchenjanas tuomet sakė išbandęs vandenilinę bombą.

Anksčiau Šiaurės Korėja sakė, kad Pietų Korėjos žurnalistams bus leista dalyvauti šios savaitės ceremonijoje. Tai turėjo būti vienas iš virtinės diplomatinių žingsnių, skirtų pralaužti ledus po praėjusį mėnesį įvykusio abiejų Korėjų lyderių susitikimo.

Tačiau paskutinę minutę Pchenjanas atsisakė priimti Pietų Korėjos žurnalistų sąrašą. Jis piktinosi šiuo metu vykstančiomis JAV ir Pietų Korėjos karinės aviacijos pratybomis „Max Thunder“, kurias pavadino „provokaciniu aktu“.

Pchenjanas taip pat grasino atšaukti JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno susitikimą Singapūre birželio 12 dieną, nors kelias savaites buvo bandoma užmegzti draugiškus santykius.

Šiaurės Korėja kaltino JAV remiant ją prie sienos vienašališkos denuklearizacijos reikalavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.