Ispanijos valdančioji partija nuteista stambioje korupcijos byloje

Ispanijos nacionalinis teismas ketvirtadienį skyrė griežtų laisvės atėmimo bausmių ir baudų politikams bei verslininkams, įsipainiojusiems į kyšininkavimo schemą, padėjusią finansuoti valdančiąją šalies partiją.

M.Rajoy<br>Reuters/Scanpix nuotr.
M.Rajoy<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-24 14:48, atnaujinta 2018-05-24 14:50

Ketvirtadienio sprendimas yra didelis smūgis Ispanijos premjero Mariano Rajoy Liaudies partijai, gavusiai 245 tūkst. eurų baudą, nes ši politinė jėga pasipelnė iš nelegalios schemos, nurodė teismas.

Teismas taip pat nubaudė buvusį sveikatos apsaugos ministrą už dovanų priėmimą, tačiau nenustatyta jokių dabartinės vyriausybės narių pažeidimų.

M. Rajoy, turėjęs duoti parodymus kaip liudininkas šioje byloje, teismui sakė nežinojęs apie savo partijos apskaitos praktiką, kai buvo vykdoma ta kyšininkavimo schema.

Ši byla yra susijusi su didžiule „dėkingumo mokesčių“ schema, pagal kurią kompanijos mainais į kontraktus duodavo kyšius buvusiems Liaudies partijos parlamentarams ir valstybės tarnautojams.

Šios schemos sumanytoju laikomam verslininkui Francisco Correa  buvo skirta beveik 52 metų laisvės atėmimo bausmė, o Liaudies partijos buvęs iždininkas Luisas Barcenasas praleis už grotų 33 metus ir turės sumokėti 4 mln. eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu