Dingo namo jėga sugrąžinta Jungtinių Arabų Emyratų princesė

Maištinga princesė Latifa kovą mėgino pabėgti iš namų, bet netrukus prievarta buvo sugrąžinta į Jungtinius Arabų Emyratus. Nuo tada niekas jos nematė.

 Maištinga princesė Latifa kovą mėgino pabėgti iš namų.
 Maištinga princesė Latifa kovą mėgino pabėgti iš namų.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

2018-05-25 15:43

Jungtiniuose Arabų Emyratuose kyla nerimas dėl Dubajaus valdovo dukters. Jau du mėnesius niekas moters nematė. Įtariama, kad šeichas Mohammedas bin Rashidas al-Maktoumas atžalą nubaudė už nepaklusnumą.

Organizacija „Human Rights Watch“ įtaria, kad artimųjų atsisakymas atskleisti 32-ejų moters buvimo vietą reiškia, jog „ji per prievartą pradanginta“. Mat paskutinįkart Latifą žmonės matė, kai ji buvo sulaikoma pareigūnų.

Kovo mėnesį princesė Latifa pasidalijo vaizdo įrašu platformoje „YouTube“. Jame moteris pranešė, kad rengiasi palikti šalį, nes nebegali apsikęsti jos tėvų sukurtų taisyklių ir daugybės apribojimų, varžančių jos gyvenimą.

Moteris sakė, kad šiuo žingsniu ji „pradeda susigrąžinti savo gyvenimą, savo laisvę“. Latifa taip pat atskleidė, jog jos vyresnioji sesuo Shamsa 2000 metais taip pat mėgino pasprukti – tuo metu ji atostogavo Jungtinėje Karalystėje, tačiau jai nepavyko.

Pasprukti iš Dubajaus princesei Latifai padėjo draugai – buvęs šnipas iš Prancūzijos ir kovos menų treneris suomis.

Iš miesto ji išplaukė prabangia jachta, kuri priklausė minėtam prancūzui Herve Jaubert’ui.

Kovo 4-ąją 80 km nuo Indijos krantų jachta buvo susekta teisėsaugos, o Indijos pareigūnai padėjo Jungtinių Arabų Emyratų teisėsaugai merginą suimti.

Kaip pasakojo su ja plaukę draugai, pareigūnai įlipo į jachtą, nukreipė į ją ginklus, parvertę ant žemės surišo ir šaukė, o tada prievarta išgabeno.

„Latifa yra sveika ir saugi“, – tai viskas, ką pavyko sužinoti.

Bet žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ surado kelis princesės draugus, kurie papasakojo, jog apie moterį nieko negirdėjo jau du mėnesius ir jos nematė nuo pabėgimo dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.